2nd Generation Specific (1986-1992) 1986-1992 Discussion including performance modifications and technical support sections.
Sponsored by:

Fuel pump issues

Old 09-26-16, 02:39 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Location: Edmonton
Posts: 23
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Fuel pump issues

So I have an aftermarket 340lph fuel pump that seems to not want to communicate with the car properly. I can Crank it over it starts the dies out. Now I can jump the pressure test plug and get the car to run and stay running but I'm getting to much fuel it seems maybe due to fuel pressure. Just wondering how to fix this problem so I can go back to factory fuel pressure
10thaepat is offline  
Old 09-26-16, 02:51 PM
  #2  
roTAR needz fundZ
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2002
Location: Freeland, MI
Posts: 2,663
Likes: 0
Received 29 Likes on 29 Posts
N/a or t2? S4 or s5? Going off your name i'm gonna guess a 10thAE . Do you have the MAF hooked up? Will not stay running if its unhooked, or not sitting flat, or has a sticky flapper (heh)

Do you have a aftermarket FPR? If not, your gonna need one being thats not a stock replacement fuel pump
lduley is offline  
Old 09-26-16, 02:53 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Location: Edmonton
Posts: 23
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
T2 s4 10ae power fc big turbo
10thaepat is offline  
Old 09-26-16, 03:10 PM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Location: Edmonton
Posts: 23
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ok sounds good so basically I have to run 12 volts constantly to fuel pump and run an aftermarket adjustable fpr cause I don't have maf or afm or downgrade to 250lph fd fuel pump
10thaepat is offline  
Old 09-26-16, 08:26 PM
  #5  
roTAR needz fundZ
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2002
Location: Freeland, MI
Posts: 2,663
Likes: 0
Received 29 Likes on 29 Posts
if you have a big turbo, what is your EXACT setup? mods, supporting mods and ECU
lduley is offline  
Old 09-26-16, 10:06 PM
  #6  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Location: Edmonton
Posts: 23
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Borg warner s366 Turblown manifold dual 40mm turbosmart comp wastegates Greddy front mount apexi power fc stock 550 primary injectors injector dynamics id2000 secondaries new ish rebuild with Pinapple racing large street port and rotary aviation super seals 2mm 340lph fuel pump
10thaepat is offline  
Old 09-26-16, 10:10 PM
  #7  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Location: Edmonton
Posts: 23
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Fd 2bar map sensor hopefully soon the 3bar gm map sensor when I can get this thing running properly and get it on dyno
10thaepat is offline  
Old 09-27-16, 05:34 AM
  #8  
Rotary Porn Addict
iTrader: (2)
 
Rikk's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Charleston SC
Posts: 303
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Do you have the PFC set up correctly for the ID 2000s? What is the base fuel pressure set to? Has the car ran properly with this set up before?
Rikk is offline  
Old 09-27-16, 11:08 AM
  #9  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Location: Edmonton
Posts: 23
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I has a 1680cc preload tie on it as a base tune for dyno i was running and driving I had stock fpr just changed to aftermarket adjustable yesterday and set it to 32lbs doesn't flood out anymore but woulnt rev past 3000
10thaepat is offline  
Old 09-27-16, 11:37 AM
  #10  
roTAR needz fundZ
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2002
Location: Freeland, MI
Posts: 2,663
Likes: 0
Received 29 Likes on 29 Posts
Sounds to me like you need to find a tuner
lduley is offline  
Old 10-01-16, 12:08 PM
  #11  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Location: Edmonton
Posts: 23
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
K so I think I found my problem. but not sure what went wrong. so when I got the pfc installed they didn't hook up the cor wire so I had the fuel tester jumped everything was running great and what not then all of a sudden. Thing started flooding it self bad like up into my intake and leaking through my lower Intake gasket actually none of the wires were hooked up except speed sensor I hope hooking g these up will fix it. But I just don't get why it would run great then just mess off
10thaepat is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Croyston
New Member RX-7 Technical
5
12-10-16 05:16 PM
FlyFD
3rd Generation Specific (1993-2002)
3
09-06-16 03:09 PM
WondrousBread
New Member RX-7 Technical
5
09-05-16 10:59 AM
10thaepat
2nd Generation Specific (1986-1992)
15
09-03-16 10:28 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Fuel pump issues


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: