Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech uh oh. unusual no start

Old 09-17-08, 05:46 PM
  #1  
pwned
5 Year Member
Thread Starter
 
dean23's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Indiana
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
uh oh. unusual no start

i went to a junkyard to pick up a new (used) fender for my car and when i tried to leave it wouldnt start.

here are the details:

it ran fine the whole way there. i left to get a new socket, came back and left the car running on the turbo timer. when i got in to leave, my car wouldnt start. it ended up being because my leading coils were not sending any spark.
what would cause them to sudenly stop working? what all should i check?
dean23 is offline  
Old 09-18-08, 03:27 AM
  #2  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
getting a crank signal?
may have coincidentally burnt an ignitor or burnt your ecu one of the two?
rx72c is offline  
Old 09-18-08, 07:04 PM
  #3  
pwned
5 Year Member
Thread Starter
 
dean23's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Indiana
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
ecu should be fine. i can open it up with my laptop and everything seems fine. how do i check for a crank signal?
dean23 is offline  
Old 09-18-08, 08:34 PM
  #4  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
do you have a flashing orange light on crank?
rx72c is offline  
Old 09-19-08, 11:15 AM
  #5  
pwned
5 Year Member
Thread Starter
 
dean23's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Indiana
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
on the ecu box itself? i cant see it, its under the pass. floorpanel. is there a way to check on the handcontroller or laptop?
dean23 is offline  
Old 09-20-08, 01:08 PM
  #6  
pwned
5 Year Member
Thread Starter
 
dean23's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Indiana
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
there is a flashing organe light. so now what?
dean23 is offline  
Old 09-20-08, 06:40 PM
  #7  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
ok.
id be swapping in another set of coil packs and ignitors and if it dosnt work.your computer is fried. not sending signal to ignitors.
rx72c is offline  
Old 09-20-08, 07:53 PM
  #8  
pwned
5 Year Member
Thread Starter
 
dean23's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Indiana
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
well my problem is that i dont know how to get to the ignitors. id love to change them, but im not sure if thats possible.
dean23 is offline  
Old 09-21-08, 04:28 PM
  #9  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
change the whole unit.
ignitor with coil pack. easier.
rx72c is offline  
Old 09-21-08, 05:02 PM
  #10  
pwned
5 Year Member
Thread Starter
 
dean23's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Indiana
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
what do you mean change the hole unit? change the ECU? how can you tell if the ecu is bad? all the lights work and no errrors show.
dean23 is offline  
Old 09-22-08, 07:36 AM
  #11  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
oh ****
sorry i just realised you have an ltx8. my bad.

Ok.
Get a test light.

Put the earth clip on the strut tower or any earth.
Put the probe on the negative of the coil pack and get someone to crank the car. if it flashes that means ignitor in computer is working, if it dosnt flash computer is dead. if their is no light at all their is no power going to your coil packs.
rx72c is offline  
Old 09-25-08, 04:01 PM
  #12  
pwned
5 Year Member
Thread Starter
 
dean23's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Indiana
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
well i already sent the unit to microtech. hopefully they dont charge too much. i barely have enough money to start college...
dean23 is offline  
Old 10-02-08, 12:02 PM
  #13  
tmoon
5 Year Member
 
tmoon's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Staunton, VA
Posts: 55
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I just had the same prob, let me know what you find out
tmoon is offline  
Old 10-03-08, 07:05 AM
  #14  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
All these people having the same problem? if ignitors are blowing up. their is something wrong with the install of the ecu.
rx72c is offline  
Old 10-08-08, 10:26 PM
  #15  
That's what she said...
10 Year Member
iTrader: (2)
 
myfc3s's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Socal
Posts: 572
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Had the same problem once. It turned out to be bad grounding. LT8 works great since.
myfc3s is offline  
Old 11-16-08, 06:51 PM
  #16  
pwned
5 Year Member
Thread Starter
 
dean23's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Northern Indiana
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
turned out my leading coils were not gettin power, and my spark trg was set to neg all of the sudden

new problem no though....


my leading coil 12v supply : No power during crank, power while running...
this forces me to either hotwire the coils to start, or hardwire them. i hardwired them. hopefully this doesnt kill anything......
dean23 is offline  
Old 11-26-08, 05:08 PM
  #17  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Just setup a relay with live 12v triggered by ignition and give your coil packs new power, use the microtech as the ignition trigger, if you need help setting up the relays, i can do a little write up easy.
rx72c is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rx7jocke
Suspension/Wheels/Tires/Brakes
72
06-17-16 03:48 AM
ZacMan
Build Threads
4
09-19-15 09:20 PM
sherff
Adaptronic Engine Mgmt - AUS
5
09-12-15 12:22 PM
whinin
New Member RX-7 Technical
10
09-05-15 11:52 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech uh oh. unusual no start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: