Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech quick harness question on lt8s

Old 06-13-10, 05:59 PM
  #1  
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (9)
 
need-a-t2's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: binghamton, ny
Posts: 1,058
Received 8 Likes on 5 Posts
quick harness question on lt8s

hey guys. i just bought a used lt8s from a forum member here and it looks like he pulled the power wire right out of the coneector on the harness. so my questions are:
1) what AWG is the power wire

2) does anyone know what kind of pin style is used in the connector? looks like i need to buy one from mouser or digikey...
need-a-t2 is offline  
Old 06-14-10, 08:58 AM
  #2  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,673
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
The stock power wire is a quality 14 AWG, which has about as much wire as a poor quality 12 AWG.

The pins are the same as used on ATX computer power supplies, whatever size that may be.

Keep in mind that the power wire splits to also power the injectors so you will need some 16 AWG and heat shrink tubing.
Aaron Cake is offline  
Old 06-14-10, 12:40 PM
  #3  
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (9)
 
need-a-t2's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: binghamton, ny
Posts: 1,058
Received 8 Likes on 5 Posts
good info, thanks!

and the rest of the wires appear to be 18 AWG...that correct?
need-a-t2 is offline  
Old 06-15-10, 10:01 AM
  #4  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,673
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
18 AWG from memory. All the signal wires are fine at 18 AWG. But use 16 for injectors.
Aaron Cake is offline  
Old 06-17-10, 03:55 PM
  #5  
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (9)
 
need-a-t2's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: binghamton, ny
Posts: 1,058
Received 8 Likes on 5 Posts
will do, thanks!
need-a-t2 is offline  
Old 07-23-10, 12:39 PM
  #6  
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (9)
 
need-a-t2's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: binghamton, ny
Posts: 1,058
Received 8 Likes on 5 Posts
ok...i feel a bit newbish for having to ask, but better safe than sorry. the power wire that was pulled out was not the +12V battery wire, it's the "power" wire. Waht exactly is this wire for and where is it suppose to get connected?
Attached Thumbnails quick harness question on lt8s-lt8.jpg  
need-a-t2 is offline  
Old 07-25-10, 11:37 AM
  #7  
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (9)
 
need-a-t2's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: binghamton, ny
Posts: 1,058
Received 8 Likes on 5 Posts
no one? buler...buler....
need-a-t2 is offline  
Old 07-26-10, 01:32 PM
  #8  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,673
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
That wire gets a constant 12V source from the battery and is what powers the ECU.
Aaron Cake is offline  
Old 07-26-10, 04:39 PM
  #9  
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (9)
 
need-a-t2's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: binghamton, ny
Posts: 1,058
Received 8 Likes on 5 Posts
but isn't that what the BATT wire is for? so they both get connected to a constant 12v?as I have it right now I just have the BATT wire connected to a constant 12V and the ECU powers up without any errors...?
need-a-t2 is offline  
Old 07-27-10, 08:30 AM
  #10  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,673
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
I'm sorry, that was an MT-8 diagram I saw...

OK, batt goes to the battery. Power goes to IGN 12V.
Aaron Cake is offline  
Old 07-27-10, 10:42 AM
  #11  
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (9)
 
need-a-t2's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: binghamton, ny
Posts: 1,058
Received 8 Likes on 5 Posts
yeah, any time i download the LT8 wire diagram i get the MT8 diagram.

so "power" and "IGN +12V" get a switch 12V? that doesn't seem right to me...
need-a-t2 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
trickster
2nd Generation Specific (1986-1992)
20
03-29-18 02:05 PM
turbo-minivan
General Rotary Tech Support
69
02-04-16 12:29 AM
Professorpeanutrx7
New Member RX-7 Technical
5
08-15-15 01:38 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech quick harness question on lt8s


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: