Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech Need Help with 850cc x 4 setup

Old 10-07-08, 08:39 AM
  #1  
Jon R.
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ashburn, VA
Posts: 185
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Need Help with 850cc x 4 setup

Yesterday I went from my .65 bar spring in my wastegate to my 1 bar spring. I have a good base map, but can anyone estimate what numbers I should be running in my RPM wot map and Load map.. Right now I am all over the place because I tried increasing just my Load map and that resulted in not low enough a/f numbers and tons of hesitation and sputtering... I actualled raised those figures up into the 7's and 8's to bring my a/f down but it was not enough... I then increase my rpm_wot map extremely high
4500 -15
5000 -20
5500 -25
6000 -30
6500 -35
7000 -40
8000- 43

These brough my A/F's down but when I accelarate slowly, not under any real boost I can tell it is getting way to much gas....

So my question is, If I cant get my A/F's down by maxing out the load screen, while at the same time not having to put wot map figures to high so that they add to much fuel when accelerating slowly.. with little boost....what am i doing wrong...

Thanks,
A frustrated tuning newbie
jon4825 is offline  
Old 10-07-08, 08:41 AM
  #2  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Your adjusting the wrong load maps?
is your tps going from 00 to 01 or 99?
rx72c is offline  
Old 10-07-08, 09:12 AM
  #3  
Jon R.
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ashburn, VA
Posts: 185
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
These are the screens I am adjusting... These are the same ones I adjusted to get my .65 bar spring tuned in...That worked just fine... but now?

Load Map: Figures are Pretty much maxed out after 8 psi


RPMwot Map : Figures sky rocket around 4500 - 25 % then 6000 at about 35% then 9000 at about 40 %... These figures are ball park because I am at work, but I will can get the real figures after lunch. I just wanted a idea of where you think i should be at
jon4825 is offline  
Old 10-07-08, 09:12 AM
  #4  
Jon R.
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ashburn, VA
Posts: 185
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I am going to get my map from my car now? Brb
jon4825 is offline  
Old 10-07-08, 09:50 AM
  #5  
Jon R.
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ashburn, VA
Posts: 185
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
FL My Maps

I attached my screens
Attached Thumbnails Need Help with 850cc x 4 setup-acel_pump.jpg   Need Help with 850cc x 4 setup-aux_output.jpg   Need Help with 850cc x 4 setup-load_map.jpg   Need Help with 850cc x 4 setup-maxtrix-table.jpg   Need Help with 850cc x 4 setup-rmp_wot-map.jpg  

Need Help with 850cc x 4 setup-t_rpm-map.jpg  
jon4825 is offline  
Old 10-07-08, 09:51 AM
  #6  
Jon R.
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ashburn, VA
Posts: 185
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
1 More

Attached
Attached Thumbnails Need Help with 850cc x 4 setup-water-map.jpg  
jon4825 is offline  
Old 10-07-08, 01:46 PM
  #7  
Jon R.
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ashburn, VA
Posts: 185
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I was wondering if the hesitation / break up I am experiencing might not be from my tune, but from a weak ignition system. Is there anyway I can tell the difference?
jon4825 is offline  
Old 10-07-08, 04:10 PM
  #8  
Jon R.
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ashburn, VA
Posts: 185
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I spent all day trying to tune my car. One thing I noticed is that when I hold the throttle about 3/4 of the way down, which pushes my boost to 12 psi instead of 15...it runs through the entire RPM range smoothly, but as soon as I floor it... it boosts up to 15 and then sputters, hesitates, and or breaks up. No matter how much I increase my load and rmp wot map, I cant dial it in.. I now starting to think I am being limited by either my ignition system(another ignitor box and upgradded coils) or my fuel ( upgrade to 1600cc). ... Any thoughts? and please remember I am on my budget otherwise I would have this tune done professionally.
jon4825 is offline  
Old 10-07-08, 05:39 PM
  #9  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I reckon its running out of fuel. Fuel pump is not keeping up.

I told ya in your pm. Need to upgrade fuel pump, regulator. And get rid of the jacobs ignition and get some crane boxes.
rx72c is offline  
Old 10-07-08, 06:43 PM
  #10  
Jon R.
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ashburn, VA
Posts: 185
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Injectors too right? maybe 850cc and 1600cc
jon4825 is offline  
Old 10-07-08, 08:40 PM
  #11  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Injectors is a very good possibility.
rx72c is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Logan Reinisch
General Rotary Tech Support
44
09-17-18 12:20 PM
eplusz
General Rotary Tech Support
15
10-07-15 04:04 PM
Rbkouki
V-8 Powered RX-7's
0
09-29-15 08:54 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech Need Help with 850cc x 4 setup


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: