Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech lt10s coil wiring?

Old 12-26-08, 11:24 AM
  #1  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: dallas
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
TX lt10s coil wiring?

so do you have to run 4 trailing coils?? i've been told this by a couple peolpe now.

also i cant find a microtech wiring diagram anywhere on how to wire up the coils.. or what color signal wire goes to what coil.
GStypeR is offline  
Old 12-26-08, 05:45 PM
  #2  
Senior Member
5 Year Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Nov 2007
Location: EastCoast , Florida
Posts: 382
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
You can run any coil you like as long it does not have the igniters built in the coil . Here is the manual with the wiring diagram http://www.microtechusa.com/Download.../MT_manual.pdf .
13BT_Starlet is offline  
Old 12-27-08, 08:40 AM
  #3  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: dallas
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i just found out that i have a 4x box too.. does anybody have the diagram for a 4x box?
GStypeR is offline  
Old 12-27-08, 08:43 PM
  #4  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Diagram for X4box?


X4 box plugs into your microtech loom with a 4 pin plug coming from the main loom.

If you have the X4box you must either run 4 bosch coils or 4 mazda fc trailing coil packs(without ignitors) will work fine.


X4 box is easy to wire up.

Black wire goes to the block(its earthed on the block)
Yellow = Leading 1 Negative of coil pack
Orange = Trailing 1 Negative of coil pack
Yellow/Black= Leading 2 Negative of coil pack
Orange/Black= Trailing 2 Negative of coil pack
rx72c is offline  
Old 12-28-08, 12:21 PM
  #5  
501 WHP Club
iTrader: (18)
 
Sammy Built's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: England, UK
Posts: 481
Received 4 Likes on 4 Posts
What is a X4 box?
Sammy Built is online now  
Old 12-28-08, 01:09 PM
  #6  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: dallas
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by rx72c View Post
Diagram for X4box?


X4 box plugs into your microtech loom with a 4 pin plug coming from the main loom.

If you have the X4box you must either run 4 bosch coils or 4 mazda fc trailing coil packs(without ignitors) will work fine.


X4 box is easy to wire up.

Black wire goes to the block(its earthed on the block)
Yellow = Leading 1 Negative of coil pack
Orange = Trailing 1 Negative of coil pack
Yellow/Black= Leading 2 Negative of coil pack
Orange/Black= Trailing 2 Negative of coil pack

^^^ cool thats how i wired it up but it's still not starting. it trys but only one of them is actually firing..

how do you have to wiring up the power wire? and i didn't even see a black ground wiring.. where does it connect to the coils?

i just have 5 colors that i can see yellow, yellow & black, orange, orange & black, and pink. and i'm assuming that the pink one is the power wire

also how can you tell if they have ignitors?


thanks
Jordan

Last edited by GStypeR; 12-28-08 at 01:15 PM.
GStypeR is offline  
Old 12-28-08, 05:10 PM
  #7  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Their is no power wire.

Someone has screwed up your loom?


The x4box loom 100% has a earth wire on it. AND IF THIS IS NOT EARTHED YOU WILL BLOW YOUR X4 BOX.

Their is a pink wire that comes from your ecu box loom(the big one) ,this goes to ignition, BUT THEIR IS NO WIRE THAT COMES FROM THE 6PIN PLUG ON THE X4BOX THAT GOES TO IGNTION, the wire that is PINK on your loom should be black and should be earthed on the block.
rx72c is offline  
Old 12-28-08, 05:11 PM
  #8  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by oemfd View Post
What is a X4 box?
Its a box with ignitors in it, old microtech ecus used to have them inbuilt in the main ecu case, due to heat and other associated problems, they were moved into a seperate box, this also allowed the x4 box to pump more power through the coil packs.


So its also a ignition booster.
rx72c is offline  
Old 12-29-08, 09:17 AM
  #9  
501 WHP Club
iTrader: (18)
 
Sammy Built's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: England, UK
Posts: 481
Received 4 Likes on 4 Posts
Which Ecu 's come with the X4 box in other word's what model ?
Sammy Built is online now  
Old 12-29-08, 03:48 PM
  #10  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
lt10s only.
rx72c is offline  
Old 12-30-08, 11:17 AM
  #11  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: dallas
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
its all wired up. but for some reason its still only firing on one coil
GStypeR is offline  
Old 12-30-08, 04:25 PM
  #12  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
did you earth the wire off the x4 box?
Can you take a pic off your plug so i can see if the earth wire is in the right pin?

You may possibly already have blown your x4 box.
rx72c is offline  
Old 12-31-08, 11:52 AM
  #13  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: dallas
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
its wired up right i just didnt see where he had it grounded at. and if my 4x box was all ready blow would i still have a signal at all? cause i can and have gotten it to start but its only on one coil on th lead front rotor to actually fire the others dont register anything on the lt10s. could it be more bad coils? would bad coils cause it not to register the signal wires?
GStypeR is offline  
Old 12-31-08, 04:38 PM
  #14  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
if the bad coils are open circuit yes it will not signal but that will usually melt the x4 box and blow the fuse on the power wire going to the coil packs.

How are you testing the signal?
rx72c is offline  
Old 01-12-09, 09:36 PM
  #15  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: dallas
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Btw I tested the coils by grounding a spark plug to the body. And all of my coils are good and the problem is actually that I'm not gettong signal from leading 2 and trailing 2 signal wires? Do I have a blown 4x box? Would only half the signal go out? I'm so confused.

Thanks
Jordan
GStypeR is offline  
Old 01-14-09, 03:26 PM
  #16  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: dallas
Posts: 50
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
TX

ok so i fryed the drivers in the x4 box to the rear rotor.

so anyone have a x4 box for sale?
GStypeR is offline  
Old 01-18-09, 07:32 AM
  #17  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Pm me and i can ship a new one up to you.
rx72c is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
windom
Adaptronic Engine Mgmt - AUS
4
09-11-15 04:48 AM
SakeBomb Garage
SakeBomb Garage
0
09-04-15 05:20 PM
SakeBomb Garage
Vendor Classifieds
0
09-04-15 05:19 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech lt10s coil wiring?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: