Time Slips and Dyno Section is for posting 1/4 mile time slips and dyno graphs

What the hell!

Old 04-24-05, 06:28 PM
  #1  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
What the hell!

What happened? Anyone? Mods in Sig. I went to NOPI this weekend, got on the dyno (Dyno-Go or something). I put down some crazy *** numbers, because of what I think is the car being an Auto! He could not get it to ever get in the gear he wanted. I have a sheet I will scan for later but now I will just give numbers.

1st Run
HP-226.25
Torque-223.54

2nd Run
HP-213.89
Torque-200.90

3rd Run
HP-201.75
Torque-226.63

4th Run
HP-177.47
Torque-185.46

He said something must be wrong with my transmission converter? What the hell is really going on? Cars runs fast as hell on the street, as I pulled an LS1 Camaro that put down 305.
rotorsownyou7 is offline  
Old 04-24-05, 07:44 PM
  #2  
Not a Racist
10 Year Member
 
renagade_rotary's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: virginia
Posts: 1,514
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
wtf happened on the 4th run
renagade_rotary is offline  
Old 04-24-05, 07:55 PM
  #3  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by renagade_rotary
wtf happened on the 4th run

What happened on all of the runs? This is at 10 PSI. I was expecting a good 290.
rotorsownyou7 is offline  
Old 04-24-05, 11:42 PM
  #4  
Does not drive a WRX!!!
10 Year Member
iTrader: (6)
 
wReX's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: San Antonio
Posts: 1,253
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Did they hook the dyno up wrong? Wrong plug wires? 4th gear pull?... Is your engine blown?

....and this is gonna be on TV? Your semi-heavily modded pink(ish) FD putting down 177 rwhp is going to be on TV!?!?!?! :ohno:
wReX is offline  
Old 04-25-05, 12:02 AM
  #5  
Does not drive a WRX!!!
10 Year Member
iTrader: (6)
 
wReX's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: San Antonio
Posts: 1,253
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
just messin with ya
wReX is offline  
Old 04-25-05, 06:38 AM
  #6  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Dude, I don't know what is wrong. Engine is not blown, but on TV I don't think they tell what kind of numbers it put down. He did mention that it was messin up and that it should put down 300+ hp I don't hink they hooked it up wrong, since I didn't even know that was possible. When I saw that first number I was shocked. Then it went down from there and I was like get it off the dyno.
rotorsownyou7 is offline  
Old 04-25-05, 06:39 AM
  #7  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
3rd Run
HP-201.75
Torque-226.63

4th Run
HP-177.47
Torque-185.46



Since when do 7's make more torque than horsepower?
rotorsownyou7 is offline  
Old 04-25-05, 12:11 PM
  #8  
Eats, Sleeps, Dreams Rotary
 
Join Date: Mar 2001
Location: CT
Posts: 4,886
Likes: 0
Received 7 Likes on 7 Posts
dont think u are gettign secondary boost.
do u have a boost gauge?
matty is offline  
Old 04-25-05, 01:39 PM
  #9  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I am getting secondary boost, pulled a perfect 10-8-10. Car runs hard as hell, dyno numbers just didn't show it.
rotorsownyou7 is offline  
Old 04-26-05, 06:52 AM
  #10  
Rotary Freak
10 Year Member
iTrader: (7)
 
sub9lulu's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: FL
Posts: 2,739
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
my car was doing the same thing and i was thinking it got a boost leak
yea my car pulls hard too but something going wrong somewhere i guess
i got more torque than HP !!!!
the max run i got was like 248 hp with 260 torque

edit yea i pulled a corvette on the street too

Last edited by sub9lulu; 04-26-05 at 06:56 AM.
sub9lulu is offline  
Old 04-26-05, 03:54 PM
  #11  
S S S SOLD!!! **(
5 Year Member
 
NINjaX7's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Everett, WA
Posts: 458
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
wow another auto owner!! haha, did you try doing a hold downshift? like put the car in s mode hit the hold button when the speedo says about 40 and drop it into L? or how exactly did you do it?
NINjaX7 is offline  
Old 04-26-05, 04:54 PM
  #12  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by NINjaX7
wow another auto owner!! haha, did you try doing a hold downshift? like put the car in s mode hit the hold button when the speedo says about 40 and drop it into L? or how exactly did you do it?

No, the run had to be done in 3rd gear, so I told them to put it in S. The guy was having trouble because he could not keep it in gear, everytime he would hit it it would downshift and he said that it shouldn't do that. I was always told that it was supposed to downshift?
rotorsownyou7 is offline  
Old 04-27-05, 01:10 AM
  #13  
S S S SOLD!!! **(
5 Year Member
 
NINjaX7's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Everett, WA
Posts: 458
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
yeah that doesn't cut it man... you gotta put it in hold, shoulda went... L while in hold, shift up to S while in hold and it should've stayed in 3rd gear.
NINjaX7 is offline  
Old 04-27-05, 06:18 AM
  #14  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by NINjaX7
yeah that doesn't cut it man... you gotta put it in hold, shoulda went... L while in hold, shift up to S while in hold and it should've stayed in 3rd gear.

Dude, I don't have a hold button. Power FC took that out.
rotorsownyou7 is offline  
Old 04-27-05, 10:01 AM
  #15  
Da Monee Pit
5 Year Member
 
West TX RX-7's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Littlefield, Texas
Posts: 843
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
max dyno run hp doesn't tell the whole story. Whats the graph look like?

I've heard of guys both doing a dyno run, one was about 80hp stronger on the dyno. When they left, they raced away and guy with the lower number smoked the other guy.
West TX RX-7 is offline  
Old 04-27-05, 08:14 PM
  #16  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by West TX RX-7
max dyno run hp doesn't tell the whole story. Whats the graph look like?

I've heard of guys both doing a dyno run, one was about 80hp stronger on the dyno. When they left, they raced away and guy with the lower number smoked the other guy.

The graph looks horrendous/ I am going to scan it soon but let me attach a drawing of what it looks like.
rotorsownyou7 is offline  
Old 04-27-05, 08:27 PM
  #17  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Well the drawing won't go, it is too big. Anyway it looks crazy.
rotorsownyou7 is offline  
Old 05-04-05, 09:11 AM
  #18  
ErnieTKiLLA
10 Year Member
 
turboR1's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: new york
Posts: 972
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
its an auto..? they read a lot less hp on the dyno I think because a lot is lost due to auto tranny..
turboR1 is offline  
Old 05-04-05, 09:30 AM
  #19  
sold--no longer in debt
 
cloead's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 1,648
Received 8 Likes on 2 Posts
I put down 290rwhp at 12psi.. I don't think you could do the same at 10psi with an auto. Balljoint put down about 310rwhp and he has a **** load more mods than both of us, and he's also auto.
cloead is offline  
Old 05-08-05, 09:09 PM
  #20  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by cloead
I put down 290rwhp at 12psi.. I don't think you could do the same at 10psi with an auto. Balljoint put down about 310rwhp and he has a **** load more mods than both of us, and he's also auto.

I have everything possible except a midpipe. Also streetported. I have seen a manual put down 309 @ 10 PSI with a midpipe. I was expecting 290. But you guys act like it should be 226? I beat a Camaro that dynoed 302 rwhp by about 3 cars. Also on the dyno the graph cuts off at 5700 RPMS. What is up with that? I told them to go to 7200.
rotorsownyou7 is offline  
Old 05-08-05, 09:28 PM
  #21  
Rotary Freak
5 Year Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: tampa
Posts: 1,899
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
only going to 5700 will give you a wrong # to compare to other cars whose pulls went to 7000+
mad_7tist is offline  
Old 05-09-05, 03:54 PM
  #22  
Slow RX-7
5 Year Member
Thread Starter
 
rotorsownyou7's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Virginia
Posts: 1,716
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Well they said they went to 7000 but the graph did not read it.
rotorsownyou7 is offline  
Old 05-10-05, 05:46 PM
  #23  
Eh
iTrader: (55)
 
djseven's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 6,232
Received 54 Likes on 50 Posts
PFC been tuned?
djseven is offline  
Old 05-18-05, 09:18 AM
  #24  
Turbo Lover
10 Year Member
iTrader: (6)
 
Ball joint's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Cleveland
Posts: 784
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yeah man you need to take it higher. I took it to 7500 when I put down 310whp. are you tuned yet? Also did you add a extra tranny cooler when you got rid of the stock radiater cause that could screw things up... . How I dyno is I put it in S and go from 70mph, The car wont down shift at that speed so youll get a reading from like 4-3.5 and on. Good luck

Last edited by Ball joint; 05-18-05 at 09:24 AM.
Ball joint is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
R.O.D
2nd Generation Specific (1986-1992)
34
01-06-16 12:09 AM
R.O.D
Rtek Forum
1
09-23-15 01:15 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: What the hell!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.