Official Android Rtek Thread - Page 3 - RX7Club.com - Mazda RX7 Forum



Rtek Forum Discuss the Rtek 2.0 and other Rtek ECU's

Official Android Rtek Thread

Reply
 
 
Old 09-05-12, 03:07 PM
  #51
Full Member
iTrader: (1)
 
linuxadickt's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oklahoma City
Posts: 140
OK FACE(it)PALM

Quote:
Originally Posted by bluemp301 View Post
Any updates on this thing? I'll be picking up the 2.1 Rtek over the cold months and it would be really nice not having to buy a palm
still probly have to buy a palm for now - or jump on facebook and get your friends to check in the closets. usually at least one person has one! i have a Tungston T3 (crappy, but works if you can get over the disconnecting all the time). Totally worth it though, rTek is the shizzzzzz
linuxadickt is offline  
Reply With Quote
Old 09-05-12, 03:41 PM
  #52
Rotary Enthusiast
iTrader: (8)
 
DC5Daniel's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: GA
Posts: 1,211
Let's not forget people have had success running Palm OS emulations on their laptops, that would avoid having to track down a Palm.
DC5Daniel is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-12, 11:51 AM
  #53
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
Good news on two fronts...I am FINALLY back at this.

The new BT hardware streams data 35% faster than before and it's MUCH more stable. I'm getting samples/sec of over 108, vs around 60 with the old hardware with 4 parameters.. With 8 parameters we are seeing 170s/Sec. I think that might actually be faster than the Palm? This is on the Vizio VTAB1008.

The whole connection process is a little *****, but I think it's just a matter of tweaking the code

And off we go.
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-12, 12:10 PM
  #54
Full Member
iTrader: (1)
 
linuxadickt's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oklahoma City
Posts: 140
Quote:
Originally Posted by turbo2ltr View Post
Good news on two fronts...I am FINALLY back at this.

The new BT hardware streams data 35% faster than before and it's MUCH more stable. I'm getting samples/sec of over 108, vs around 60 with the old hardware with 4 parameters.. With 8 parameters we are seeing 170s/Sec. I think that might actually be faster than the Palm? This is on the Vizio VTAB1008.

The whole connection process is a little *****, but I think it's just a matter of tweaking the code

And off we go.
hell yes! glad to hear of progress! I'm about to have my battery relocate, and some ignition flight switch-ness done and ill be super stoked if I can tune with android soon
linuxadickt is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-12, 12:42 PM
  #55
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
This hardware is clearly better. I just tried streaming mode...with the old hardware, the problem was that once I turned on streaming mode, the radio would be overwhelmed and the command to turn off streaming mode would never get through, rendering everything useless. This one seems to work fine....currently running 264s/Sec with 8 params and able to switch between streaming and non streaming mode without problems.
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-12, 12:55 PM
  #56
Full Member
iTrader: (1)
 
linuxadickt's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oklahoma City
Posts: 140
OK

Quote:
Originally Posted by turbo2ltr View Post
This hardware is clearly better. I just tried streaming mode...with the old hardware, the problem was that once I turned on streaming mode, the radio would be overwhelmed and the command to turn off streaming mode would never get through, rendering everything useless. This one seems to work fine....currently running 264s/Sec with 8 params and able to switch between streaming and non streaming mode without problems.


Glad to hear all is working well. looking forward to new updates with good news. Count me in FOR SURE for one of the first buys
linuxadickt is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-12, 01:34 PM
  #57
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
Just collecting info at this time as it's a little early...but fill out the form if you want to beta test.

https://docs.google.com/spreadsheet/...cy1aM0Ixb2c6MQ
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-12, 02:23 PM
  #58
Full Member
iTrader: (1)
 
linuxadickt's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oklahoma City
Posts: 140
OK Done! :)

Quote:
Originally Posted by turbo2ltr View Post
Just collecting info at this time as it's a little early...but fill out the form if you want to beta test.

https://docs.google.com/spreadsheet/...cy1aM0Ixb2c6MQ


Done sir! looking forward to more progress. again thanks x10000459034763940629837490682734098732945 for the work
linuxadickt is offline  
Reply With Quote
Old 09-20-12, 11:53 PM
  #59
Full Member
5 Year Member
iTrader: (3)
 
rex7tuner's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Oceanside CA
Posts: 97
yes!! thanks this made my day!!! keep us posted!
rex7tuner is offline  
Reply With Quote
Old 09-21-12, 01:31 AM
  #60
Turbo power, activate!
10 Year Member
iTrader: (7)
 
Black Knight RX7 FC3S's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Philadelphia
Posts: 1,691
since the software will use SPP to connect via bluetooth, alll google devices will support it, well, the Nexus phone and tablet anyway as far as I know. I have the galaxy nexus and will probably get the nexus 7 later on.

Android 2.2 and up should support it but it depends on the bluetooth chip that is used.
Black Knight RX7 FC3S is offline  
Reply With Quote
Old 10-03-12, 05:57 PM
  #61
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
Added screenshot. I have all the scaling routines done for the N332 parameters.
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
Old 10-03-12, 06:04 PM
  #62
Full Member
iTrader: (1)
 
linuxadickt's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oklahoma City
Posts: 140
amazing. I think I pee'd a little. and some of my mazdatrix gear came in

Quote:
Originally Posted by turbo2ltr View Post
Added screenshot. I have all the scaling routines done for the N332 parameters.
linuxadickt is offline  
Reply With Quote
Old 10-18-12, 10:47 PM
  #63
Full Member
 
mfishe12's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Bluffton, SC
Posts: 134
Can't wait!!! Now I just need to step into 2012 and get a smart phone lol
mfishe12 is offline  
Reply With Quote
Old 10-18-12, 10:54 PM
  #64
Full Member
iTrader: (1)
 
linuxadickt's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oklahoma City
Posts: 140
Quote:
Originally Posted by mfishe12 View Post
Can't wait!!! Now I just need to step into 2012 and get a smart phone lol
or a cheap tablet as long as it meets the requirements on page 1 of this thread
linuxadickt is offline  
Reply With Quote
Old 10-19-12, 10:50 AM
  #65
Full Member
iTrader: (1)
 
linuxadickt's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oklahoma City
Posts: 140
I JUST noticed the Export to SD card feature was on the Todo list (maybe) that is the best idea. my stupid palm is always dieing when i go days without charging when i'm not tuning and i'll come back and freak out and have to re-sync to get the rtek back on it. then pull the Current map from the ECU and save it. would be hella easier if i could push the map out to the card YES.
linuxadickt is offline  
Reply With Quote
Old 10-22-12, 06:58 PM
  #66
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
Have very basic unoptimized (read: slow) datalogging working. It collects data and stores it in an internal SQLite database. I know there is room for optimization, I just hope it's enough to get the full speed back.

FYI, I'll tell you right now, this app will be 100% a battery hog and there's no getting around it, so expect to have to have a charger plugged in to use it for any length of time.
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
Old 10-22-12, 07:23 PM
  #67
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
In lieu of beta testers, I've been thinking of running a kickstarter-like sale to help raise funds and get people involved. Something like..

$5 - get your name listed in the software credits
$25 - Name listed in credits and a T-Shirt
$50 - Credit, t-shrirt and a BT dongle when officially released
$100 - All of the above, but you will get a pre-release version
$300 - Beta test, all of the above but you get BT dongle and software right now, and have daily access to the latest version.
$500 - all of the above, plus you get your name silkscreened on the BT dongle hardware
$1000+ All of the above, plus a Google Nexus 7 Tablet engraved with a rotor on the back and your choice of text.


What do you think?
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
Old 10-22-12, 10:02 PM
  #68
ROC
5 Year Member
 
ROCN7's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: UTAH
Posts: 9
I am interested in the pre release version. When would it be available and how much would it cost to update it to the current version later?
ROCN7 is offline  
Reply With Quote
Old 10-22-12, 10:03 PM
  #69
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
It wouldn't cost anything to update.

This is just a preliminary idea. No set prices or timeframe as of yet.
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
Old 10-22-12, 11:02 PM
  #70
89GTUs (34k original mi)
10 Year Member
iTrader: (1)
 
scrapp's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Houston
Posts: 677
wow.

Hi guys, Im not turbo at all and have no idea what my future plans hold, but this makes me want to pick up a rtek2.0 for the NA just to play with this.

Seriously... I never considered trying to tune my NA... This is on my buy list now... waaaaay out from left field..... Heh wonder if I fall into beta testing category, few months ago picked up an HTC one s.
scrapp is offline  
Reply With Quote
Old 10-23-12, 10:37 AM
  #71
Manual Rack
10 Year Member
iTrader: (50)
 
FelixIsGod29X's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Long Island, NY
Posts: 3,647
Hell yeah! Another good thing being done with ye ol rteks.
FelixIsGod29X is offline  
Reply With Quote
Old 10-23-12, 11:53 AM
  #72
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
Good news..
Logging 14 parameters, we get 294s/s, which translates to getting each parameter 21 times a second. I got it storing data at that rate as well, with no perceivable change in data rate.
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
Old 10-23-12, 09:21 PM
  #73
Full Member
5 Year Member
iTrader: (3)
 
rex7tuner's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Oceanside CA
Posts: 97
Quote:
Originally Posted by turbo2ltr View Post
Good news..
Logging 14 parameters, we get 294s/s, which translates to getting each parameter 21 times a second. I got it storing data at that rate as well, with no perceivable change in data rate.
wow hell yeah! good job! keep it up!!
rex7tuner is offline  
Reply With Quote
Old 10-24-12, 10:49 AM
  #74
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: oxnard, ca, usa
Posts: 329
Quote:
Originally Posted by turbo2ltr View Post
Good news..
Logging 14 parameters, we get 294s/s, which translates to getting each parameter 21 times a second. I got it storing data at that rate as well, with no perceivable change in data rate.
guess if I already had the 2.1 I'd know what all these meant! So is the data rate limited only by the RX7's ECU or by both the ECU and programing device's limitation?
Clubuser is offline  
Reply With Quote
Old 10-24-12, 11:00 AM
  #75
Rotary Enthusiast
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
Not really a discussion on what limits what, but just a declaration of discovering that the android system will keep up with the data stream....so far. Writing apps for android puts the developer much farther away from the core processor than writing for the Palm. That means there could be bottlenecks in the OS that the developer has no control over...which would be a bad thing. But so far so good.

Starting to look into the most efficient way to render graphs...and whether I should start diving into OpenGL. I could see that being useful for 3d renders of the fuel maps, but not sure it's worth it as it's a lot of extra code..at least it seems.
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
WyomingTII
Rtek Forum
3
10-26-15 05:26 PM
risingsunroof82
1st Generation Specific (1979-1985)
22
09-22-15 01:20 PM
MikeTee55
2nd Generation Specific (1986-1992)
0
09-08-15 08:05 PM



Thread Tools
Search this Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:39 AM.


All content Copyright 2007 by Internet Brands, Inc.