Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech washed motor

Old 06-03-08, 07:07 PM
  #1  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
zeaone's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: miami
Posts: 181
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
washed motor

Well i washed my motor and car runs like crap im think its injectors becuase it starts fine idle good just when going to about 3000 when secondarys kick in car falls on its face and afr leans way out 22.5 any ideas its also been 1 week since i washed it everything must be dry.
zeaone is offline  
Old 06-04-08, 05:06 AM
  #2  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
injectors arnt opening probably.

washing your motor shouldnt have anything to do with it. check that your secondaries are come on.
rx72c is offline  
Old 06-04-08, 06:45 AM
  #3  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
zeaone's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: miami
Posts: 181
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
What's the best way to check could i use the ecu?
zeaone is offline  
Old 06-04-08, 06:45 AM
  #4  
Jon R.
5 Year Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ashburn, VA
Posts: 185
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
what afr sensor/gauge you using that reads to 22.5? Still uses Bosch 02?
jon4825 is offline  
Old 06-04-08, 08:15 AM
  #5  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
its probably reading 22.5 cause its a backfire.
rx72c is offline  
Old 06-04-08, 05:38 PM
  #6  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
zeaone's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: miami
Posts: 181
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
yep its a backfire stutter and falls flat until i let off and smooth it in must be injectors also in running lm1
zeaone is offline  
Old 06-04-08, 05:39 PM
  #7  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
zeaone's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: miami
Posts: 181
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
jon r who pinned your motor if you don't mined me asking looking to do that when i rebuild
zeaone is offline  
Old 06-05-08, 09:24 AM
  #8  
Full Member
 
Join Date: May 2007
Location: knoxville TN
Posts: 80
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I have been having similar problems and got new injectors and it fixed nothing.

I got a fuel pressure regulator and it was bouncing around.

When I looked up faulty FPR I found people who said that their secondaries were not firing and that they found their fuel pump sock dirty.

I changed my fuel pump sock and it fixed it for about a half a mile.

Then I dropped my tank and washed out about a bucket full of rust and dirt and now my car runs beautifully.

May not help but let me know.
大力士 is offline  
Old 06-05-08, 09:34 AM
  #9  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
zeaone's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: miami
Posts: 181
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i allready have a good fuel pump i might just check my filters also im going to upgrade injectos anyway im runing 550cc allround need to go bigger without a dought also tank is pretty clean inside
zeaone is offline  
Old 06-05-08, 11:02 AM
  #10  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
The filter can also be the problem.
thats true.

check it all
rx72c is offline  
Old 06-05-08, 05:18 PM
  #11  
Senior Member
iTrader: (1)
 
BluRR's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Jamaica
Posts: 462
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
check your plugs and coils..especially the coils since you got stuff wet inside your engine
BluRR is offline  
Old 06-05-08, 06:01 PM
  #12  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
zeaone's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: miami
Posts: 181
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Whats the best way to check coils just pull plug and see if it arcs or is there a way with muiltmeter
zeaone is offline  
Old 06-06-08, 05:49 PM
  #13  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
zeaone's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: miami
Posts: 181
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
problem solved i found a bad injector plug replaced all the old clips wallah runs like a champ still in to getting new injectors don't know if i souled use hi or low imp injectors can someone explain difference
zeaone is offline  
Old 06-06-08, 06:42 PM
  #14  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
hi impedence will generally have a better spray pattern from what ive found.

But then again. In secondaries ive never had a problem using low impedence injectors.
rx72c is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
The1Sun
1st Generation Specific (1979-1985)
0
09-07-15 10:21 PM
doritoloco
New Member RX-7 Technical
7
09-05-15 12:41 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech washed motor


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: