Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech Houston we have a problem!!

Old 09-15-03, 10:42 PM
  #1  
Rotary Powered Boobies
Thread Starter
iTrader: (1)
 
luiml73's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Miami Beach
Posts: 2,530
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Houston we have a problem!!

Well boys, we tried to turn the car on today after our little spin yesterday, and it would'nt start. At first it almost started, but It was backfiring alot. We pushed the car out of the shop so the fumes would'nt kill us, and when we tried to star it again, but this time we did'nt even have any spark. We checked the coils, and they where getting power, so I ran a (Config) test. The red light on the ECU bagan to flash and the error code was (RPM).

Anyone know what could be the problem?

Thanks

Luis
luiml73 is offline  
Old 09-16-03, 03:43 AM
  #2  
ACBron Motorsport
10 Year Member
 
Adsy01's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Melbourne Australia
Posts: 608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
checked the CAS ?
Adsy01 is offline  
Old 09-16-03, 05:06 AM
  #3  
Rotary Powered Boobies
Thread Starter
iTrader: (1)
 
luiml73's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Miami Beach
Posts: 2,530
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Well, we did check the wiring and plug to the CAS and everything seemed to be fine. Is there anything else I can check?
luiml73 is offline  
Old 09-16-03, 07:16 AM
  #4  
Senior Member
10 Year Member
 
Silver88GXL's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: GA
Posts: 333
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
On the install for my car something similar happend. Brandon and Ray can enlighten more about what was going on, but there was a wire to the coils nearest the firewall that was hooked up wrong per the wiring diagram.

That might be the problem. Hopefully brandon and ray will check in and elaborate.
Silver88GXL is offline  
Old 09-16-03, 04:18 PM
  #5  
Rotary Powered Boobies
Thread Starter
iTrader: (1)
 
luiml73's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Miami Beach
Posts: 2,530
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I think I read something about the wiring in an old thread, I'll have to look it up.

Thanks

Config test.................RPM "Error"
http://www.imagestation.com/picture/...0/fb125599.jpg

Value for 0gh is RED............If it's in red, does it mean it's way off?
http://www.imagestation.com/picture/...2/fb1255a7.jpg


Why is the output at 12?
http://www.imagestation.com/picture/...9/fb1255ad.jpg

Last edited by luiml73; 09-16-03 at 04:33 PM.
luiml73 is offline  
Old 09-17-03, 12:10 AM
  #6  
Rotary Powered Boobies
Thread Starter
iTrader: (1)
 
luiml73's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Miami Beach
Posts: 2,530
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hope you guys can see this from Australia


Damn!!! Did I pick the wrong week to install this Fu#[email protected] thing

http://http://www.imagestation.com/p...9/fb1164ce.jpg

Last edited by luiml73; 09-17-03 at 12:20 AM.
luiml73 is offline  
Old 09-18-03, 12:54 AM
  #7  
Rotary Enthusiast
 
10sec rx7's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,307
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
pull your leads off the coils and throw it in test mode and see if it sparks, if it does you have it right and your plugs are fouled if not it is the wiring to your coils causing the issue,

Brandon and ray dont have net access until they leave AUS now,

Dale
10sec rx7 is offline  
Old 09-18-03, 04:20 AM
  #8  
Rotary Powered Boobies
Thread Starter
iTrader: (1)
 
luiml73's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Miami Beach
Posts: 2,530
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yes! There is Spark in test mode. I've checked the wiring to the coils and CAS with the Diagaram 20 times and it looks to be OK. Remember that the day B4 this hapened the car was runnig perfectly and would start right away everytime. When I put on test mode it gives me a (RPM) error right away. I'm thinking maybe I hit the wrong button somewhere orsomething.


Or maybe while I took a break to eat, one of the guys at the shop said (I wonder what this button does ) and hit a button.

Luis
luiml73 is offline  
Old 09-18-03, 01:15 PM
  #9  
Sick & Twisted
10 Year Member
 
dvls-7's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: FT Lauderdale, Fl
Posts: 1,993
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hey Luis,

Give me a call 954-464-6115...wheres the shop at.
dvls-7 is offline  
Old 09-22-03, 04:28 PM
  #10  
Rotary Powered Boobies
Thread Starter
iTrader: (1)
 
luiml73's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Miami Beach
Posts: 2,530
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Hey Damian,

I think I'm going to the track on Wed with a friend of mine in his (LT8-X_240sx). Frank from World wide Racing in Opalaka tuned it.

http://forums.freshalloy.com/ubbthre...b=5&o=&fpart=1

The shop where I'm palying with my Microtech in my friends car is in on NW36st and 7th Ave in Miami. I won't be there till thursday, cause thats when i get my Laptop back from bestbuy. I'll call you Wed night

Last edited by luiml73; 09-22-03 at 04:32 PM.
luiml73 is offline  
Old 09-22-03, 06:09 PM
  #11  
Senior Member
5 Year Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Springfield, MO
Posts: 333
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
damn, mine is doing something similar!! ever figure it out?? if so let me know
PowerOverFC is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jeff20B
1st Generation Specific (1979-1985)
73
09-16-18 07:16 PM
subeone
Introduce yourself
6
09-19-15 12:07 PM
The1Sun
1st Generation Specific (1979-1985)
7
09-18-15 07:13 PM
The1Sun
New Member RX-7 Technical
5
09-15-15 04:45 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech Houston we have a problem!!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: