Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech help, just did na to t2 swap wont start

Old 07-13-07, 09:06 PM
  #1  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
groundfirekid04's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: south bend, IN
Posts: 90
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
help, just did na to t2 swap wont start

so i just did an na to turbo two swap but the car wont start. it says error on AIR on the micro tech l8 please help i dont know what the lights or anything mean
groundfirekid04 is offline  
Old 07-13-07, 11:57 PM
  #2  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
when your cranking, look to see if the orange light on the microtech is flashing or not only while cranking. if it isnt then thats your problem.
rx72c is offline  
Old 07-14-07, 10:00 AM
  #3  
Dirty Harry
iTrader: (5)
 
MaczPayne's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: California
Posts: 5,659
Received 2 Likes on 2 Posts
No crank? There are two kinds of "no starts", one where you can't fire it up, and the other where you can't even use the starter.
MaczPayne is offline  
Old 07-14-07, 12:46 PM
  #4  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
groundfirekid04's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: south bend, IN
Posts: 90
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
it turns over like it wants to start but it doesnt. the orange light flickers when im cranking but when it doesnt start the green one stays on and the red one comes on but no orange.
groundfirekid04 is offline  
Old 07-14-07, 04:31 PM
  #5  
Dirty Harry
iTrader: (5)
 
MaczPayne's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: California
Posts: 5,659
Received 2 Likes on 2 Posts
Error on air means you have a problem with the air temp sensor. It shouldn't affect starting.

Are you getting fuel? Are you getting spark?
MaczPayne is offline  
Old 07-14-07, 09:23 PM
  #6  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
groundfirekid04's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: south bend, IN
Posts: 90
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
yea i am. actually i think it might be the gas because it sat for a while before the motor swap. a long time.
groundfirekid04 is offline  
Old 07-14-07, 10:28 PM
  #7  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
get a new set of spark plugs.
100% they are flooded.
rx72c is offline  
Old 07-15-07, 01:22 AM
  #8  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
groundfirekid04's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: south bend, IN
Posts: 90
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i just did. i really think it was just the gas but i think im just going to take it down to chris at banzai racing and have him look at it to reinsure me that everything was done completely right lol. thanks for your help you guys. ill let you know the status on it.
groundfirekid04 is offline  
Old 07-15-07, 04:35 PM
  #9  
Dirty Harry
iTrader: (5)
 
MaczPayne's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: California
Posts: 5,659
Received 2 Likes on 2 Posts
My car wouldn't start on old gas either, it putted like it was wanting to start, but it didn't. Then when new gas went in, it fired up.
MaczPayne is offline  
Old 07-15-07, 04:57 PM
  #10  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
groundfirekid04's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: south bend, IN
Posts: 90
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
okay ill try that one man. thanks. its been sitting for about a year.
groundfirekid04 is offline  
Old 07-15-07, 06:03 PM
  #11  
Dirty Harry
iTrader: (5)
 
MaczPayne's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: California
Posts: 5,659
Received 2 Likes on 2 Posts
Mine was also sitting for about year when I went to fire it up. I'm sure that's the problem your having. Is it putting like it wants to start when you turn the key?

If you haven't drained the old gas, do it. That's what I did, so all I had to do was crank out all the old gas.
MaczPayne is offline  
Old 07-15-07, 10:43 PM
  #12  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
groundfirekid04's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: south bend, IN
Posts: 90
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
hell yea dude. changed the gas and spark plugs the thing started right up. it still needs a couple more things before it is perfect. I NEED THE BLOCK OFF PLATE FOR THE SIDE OF THE LOWER INTAKE MANIFOLD!! the one that is on it, done by previous owner, is made from **** and doesnt seal so it smokes. but yea, drove the car today and was happy as ****
groundfirekid04 is offline  
Old 07-16-07, 08:52 AM
  #13  
Dirty Harry
iTrader: (5)
 
MaczPayne's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: California
Posts: 5,659
Received 2 Likes on 2 Posts
Glad you have it up and running. Are you talking about that plate that blocks off the thing next to the turbo coolant line?
MaczPayne is offline  
Old 07-16-07, 09:14 PM
  #14  
Rotary Freak
 
RotaryRevn's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: So Cal
Posts: 2,393
Received 0 Likes on 0 Posts
go to the microtechefi.com forums. There is a sticky there that explains how to have the microtech to a system check so to speak. The ecu acts as the crank angle sensor and will fire all of the spark plugs and injectors. I wasn't getting fuel or spark and it turned out that my crank angle sensor wiring was wrong.

Now if I could just drive it, it idles fine but dies when I push the gas. We are supposed to be able to drive on the base maps right? I bought my Microtech back a few years ago when Jon at RX Engineering set up the maps for the group buy.
RotaryRevn is offline  
Old 07-19-07, 09:22 PM
  #15  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
groundfirekid04's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: south bend, IN
Posts: 90
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
the block off plate that goes right above the turbo. its the big one
groundfirekid04 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Azevedo
Other Engine Conversions - non V-8
26
03-01-19 09:19 PM
trickster
2nd Generation Specific (1986-1992)
20
03-29-18 02:05 PM
The Shaolin
2nd Generation Specific (1986-1992)
9
09-14-15 07:50 PM
Machupicchu
1st Generation Specific (1979-1985)
8
08-17-15 08:27 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech help, just did na to t2 swap wont start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: