Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech going lean at any throttle

Old 07-18-07, 07:57 PM
  #1  
Senior Member
10 Year Member
Thread Starter
 
icecreaman's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 318
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
going lean at any throttle

have 88 T2 with microtech. Steve Kan tuned the microtech a little while back, and i don't really drive the car a whole lot, although its always ran well. I get in one day and the idle is really low and when i tried to drive away it goes lean, so i pulled it back up on the driveway.
HEre is what i got so far.
If i pull the fuel off there is whoosh of air rather than a good deal of fuel with pressure.
With the microtech i am able to fool around with fuel at idle and stuff, so i can make it idle at 12.5 but any throttle will sweep lean on my wide band.
I just swapped in another fuel pump and it is still identicle.
Seems the FPR hold vaccuum it looks like...
Some reason im thinking regulator or dampner?
any help is appreceated before i just go and throw parts at it.
icecreaman is offline  
Old 07-19-07, 01:09 AM
  #2  
Senior Member
10 Year Member
Thread Starter
 
icecreaman's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 318
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
bump
icecreaman is offline  
Old 07-19-07, 02:31 AM
  #3  
Clean.
iTrader: (1)
 
ericgrau's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 2,521
Received 1 Like on 1 Post
A lot of things could make the car run lean. You could start with the fuel filter, even though that's probably not it; since that should be changed regularly anyway. Since you don't drive your car a lot I'm gonna make a wild guess and say clogged injectors.
ericgrau is offline  
Old 07-19-07, 02:12 PM
  #4  
Senior Member
10 Year Member
Thread Starter
 
icecreaman's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 318
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
well, the injectors are only 4 months old along with almost every mod on the car. And its not that is like lean driving around, if i start the car with no load just sitting there and press the pedal, the car goes lean right with the rpm needle, they both sweep at the same time
Anyway, i also ohm metered the injectors and they are good. I will replace the fuel filter next.
Any ideas would be great.
icecreaman is offline  
Old 07-19-07, 09:47 PM
  #5  
Senior Member
10 Year Member
Thread Starter
 
icecreaman's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Las Vegas, NV
Posts: 318
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
ugh,
serious, no thoughts?
icecreaman is offline  
Old 07-19-07, 10:27 PM
  #6  
Deliciously Sexy Beast
iTrader: (4)
 
Funkspectrum's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 4,660
Received 11 Likes on 9 Posts
Could be a problem with the microtech or the fuel map. highly doubtful though...

I'll move this thread to the Microtech subforum. You should have more help there...
Funkspectrum is offline  
Old 07-20-07, 05:34 AM
  #7  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
clean the injectors out. or bad batch of fuel.
rx72c is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Einheri
Single Turbo RX-7's
14
10-07-15 12:23 PM
spokanerxdude
Megasquirt Forum
3
10-06-15 12:28 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech going lean at any throttle


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: