Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech Does LT8S Has a Default Setting?

Old 02-24-07, 09:12 PM
  #1  
Rotary Freak
Thread Starter
iTrader: (30)
 
andre sinclair's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Rx7
Posts: 2,814
Received 0 Likes on 0 Posts
Does LT8S Has a Default Setting?

Does LT8S Has a Default Setting?

Reason is that I was driving from my girl`s house on Saturday night early Sunday morning 4:00am and it was 45 degrees outside. Car drove well as it a new engine with 1500 miles, Compression is in the 7.5 cross the board in both rotors (hot tested).

So I stopped at Mobil and got gas. I usually premix 7 oz. per tank but i over poured to 14.5 oz. (not paying attention) Note the car gas gauge was bellow E when i stopped at the gas station.

started up normally and i drove for about 1-1/2 mile at 45mph, never hit boost at all and then all of a sudden the car just shut down. I got out and checked for spark as I had ample fuel pressure 40psi. (SPARK WAS PRESENT IN ALL COILS)

So I thought that the plugs were fouled out as I poured too much oil. I later installed new plugs and still no start. I then installed the hand held and check the values. The values had changed in almost all the MAPS from: water temp, cold start, crank, timing, loads, (screens- 23 to32) etc. I even notice that the pump settings in screen 19 had even changed. I just set everthing back as I had written them down after tuning and then she started. Car ran a little rough as if the TPS was set incorrectly. so i checked the TPS and it was on the money.

I have already drained the gas and refilled it was 110 octain (5 gallons) and then top up with 93 oct. Car runs good in boost and cruise etc. but when the load from the lights and Auto tranny it wants to die at idle.

Should i change my fuel filter? Or check for vacuum leaks?

Like i said compression is good 7.5 in both rotors (hot tested), pugs are new and spark is present in all coils.

So is there a default setting for the LT8s

If anyone has any idea as to what this can be I greatly appreciate it, Nevertheless, I can explain this much better over the phone if anyone is willing to call, or you can PM me and I`ll gladly call you.

Thanks,

Andre
561 716 2678
andre sinclair is offline  
Old 02-25-07, 06:58 PM
  #2  
Rotary Freak
Thread Starter
iTrader: (30)
 
andre sinclair's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Rx7
Posts: 2,814
Received 0 Likes on 0 Posts
Got it Fixed today... Thanks
andre sinclair is offline  
Old 03-04-07, 02:38 PM
  #3  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
iTrader: (9)
 
boosted1205's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: west
Posts: 1,191
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by andre sinclair
Got it Fixed today... Thanks
So what was the problem?
boosted1205 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
trickster
2nd Generation Specific (1986-1992)
20
03-29-18 02:05 PM
matty
Suspension/Wheels/Tires/Brakes
9
08-24-15 01:57 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech Does LT8S Has a Default Setting?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: