Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech CAS wiring help

Old 05-18-07, 07:59 PM
  #1  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Cowzzz's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Iowa
Posts: 243
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
CAS wiring help

ok so i have been searching this forum for the last 30 minutes and cannot find any hard evidence of this but i was just curious if anyone had a diagram of how to properly wire up the cas to the microtech lt8??? everyone says that you are not supposed to match up the colors of the microtech harness to the ones on the existing cas plug but they don't say how it should be wired PLEASE HELP!!!!
Cowzzz is offline  
Old 05-18-07, 09:37 PM
  #2  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
do people actually look at the wiring diagrams these days?
its all their.

im looking at the wires on the CAS it self.

So green on microtech goes to green on CAS.
red on microtech goes to red on CAS
yellow on microtech goes to white on CAS
blue on microtech goes to white/black on CAS

Tell us how you go.
rx72c is offline  
Old 05-19-07, 09:27 AM
  #3  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,674
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
Well, I just opened the back of my LT8S manual and looked at the wiring diagram. According to the manual, it's


Microtech CAS
-----------------------
Red Red
Green Green
White Yellow
White/Black Blue

These wires are on the CAS side of the plug if I remember correctly.
Aaron Cake is offline  
Old 05-21-07, 07:17 PM
  #4  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Cowzzz's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Iowa
Posts: 243
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i know i looked at the wire diagram in the back of the microtech manual but i remember there being a debate on this forum about how to wire it up i cannot find this topic so i thought i just wanted to confirm.
Cowzzz is offline  
Old 05-23-07, 09:21 PM
  #5  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Cowzzz's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Iowa
Posts: 243
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
ok on the back of my microtech where the CAS wiring plugs in i have 3 wires. red, green, and a blue. according to the wiring digram red and green are inputs. now on my diagram it has no blue....does not tell me what it does. at my CAS connector i have a red,green,blue, and yellow. now i am assuming that blue would get 12V from the ECU to the CAS and yellow would be ground. well im not getting anything out of that blue wire. i back-probed the ecu and nothing at all. am i thinking about this all wrong or am i on the right track??
Cowzzz is offline  
Old 05-24-07, 09:06 AM
  #6  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,674
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
At the Microtech it's three wires. At the end of the harness it's 4.

The CAS requires no voltage to operate.

Are you following the wiring diagram in the manual?
Aaron Cake is offline  
Old 05-24-07, 12:18 PM
  #7  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Cowzzz's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Iowa
Posts: 243
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
so the CAS needs no voltage to operate??
Cowzzz is offline  
Old 05-24-07, 09:41 PM
  #8  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
just wire it up like i told you. you will have no problems.

the yellow and blue are just earths. but hook them up like i have specified above.
rx72c is offline  
Old 05-25-07, 10:02 AM
  #9  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,674
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
As I said in the post above...

Originally Posted by Aaron Cake View Post
The CAS requires no voltage to operate.
Aaron Cake is offline  
Old 05-25-07, 07:40 PM
  #10  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Cowzzz's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Iowa
Posts: 243
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
well i got it to run. where i spliced into the cas it was after the connector. and for whatever reason the colors of the wires befour and after were different colors. so i went of the wires befour the connector and it fired over!!!! so thx for everyones help.
Cowzzz is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
NEWGENRX7
3rd Generation Specific (1993-2002)
6
06-26-19 12:20 AM
toplessFC3Sman
2nd Generation Specific (1986-1992)
6
03-20-18 01:54 PM
DocHoliday89
3rd Generation Specific (1993-2002)
5
10-12-15 07:42 PM
cosmo7
West RX-7 Forum
2
09-14-15 09:47 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech CAS wiring help


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: