Race Car Tech Discuss anything related to road racing and auto X.

Anyone had this problem on the scales

Old 03-11-13, 04:21 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Ashland, VA
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Anyone had this problem on the scales

Iím building an 84 Rx7 12a Ep car and it is almost completed, so I put it on the scales this weekend and not sure what is going on. The left front was heavy and the left rear was light so I moved the battery to the left rear but when I did that the right rear gained weight not the left. So I move the battery to the right rear and everything worked out, almost 50-50 all the way around. So my question is does the watts link work like a sway bar (by the way the front and rear sway bar are removed). This is not my first car that I put on the scales but this is the first one acted like this. Any Help would be good.

Thanks
Bill
RX7 EP #95
griffithracing is offline  
Old 03-11-13, 09:14 PM
  #2  
1308ccs of awesome
iTrader: (9)
 
eage8's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Woodbine, MD
Posts: 6,176
Received 10 Likes on 10 Posts
Are you sure you don't have the scales hooked up backwards?
eage8 is offline  
Old 03-12-13, 09:55 AM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Ashland, VA
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I did not plug the scales in, so I'm going to check that tonight. I hope that is the problem. I guess I'm getting old and I should have check that. I will let you know if that was the problem.

Thanks
griffithracing is offline  
Old 03-13-13, 07:48 AM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2013
Location: Ashland, VA
Posts: 14
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I found the problem a bad cable, after repairs the car weight out OK.
griffithracing is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jeff20B
1st Generation Specific (1979-1985)
73
09-16-18 07:16 PM
WyomingTII
2nd Generation Specific (1986-1992)
12
09-28-15 10:32 AM
Casual_John
Canadian Forum
4
09-26-15 01:47 PM
The1Sun
1st Generation Specific (1979-1985)
7
09-18-15 07:13 PM
The1Sun
New Member RX-7 Technical
5
09-15-15 04:45 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Anyone had this problem on the scales


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: