Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech microtech wont start

Old 10-26-05, 11:53 PM
  #1  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
microtech wont start

i check my wiring on the bosch leading coil, the yellow and yellow black goes to neg and pos comes fromt he battery, the cas is wired according to wire colors, red with red, green with green, blue with white/black, yellow with white. im out of ideas why the car wont start, on the software on my laptop i dont see the rpm move at all. pls help me!!! been down for so long, and i still cant figure it out. do i need the plugs that came with teh stock wiring behidn the glove compartment for the windshield wipers and other misc stuff for the car to start? cuz those arent plugged in.

eric.

Last edited by kd86rx7; 10-26-05 at 11:58 PM.
kd86rx7 is offline  
Old 10-27-05, 04:06 AM
  #2  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
for the cas wiring, i jsut cut off the stock wiring and tap it into the microtech wiring and tape up and stock one unused right? dont konw why rpms arent moving.

eric.
kd86rx7 is offline  
Old 10-27-05, 06:19 PM
  #3  
Rotary Enthusiast
 
10sec rx7's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,307
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
does the orange light flash when cranking?? if not your cas is wired incorrect
10sec rx7 is offline  
Old 10-27-05, 09:34 PM
  #4  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i have a ltx8 i only have yelllow green and red lights, when i crank the red lights flash or yellow i forgot, i have to wait till i crank it a bit later wheni get home to find out, and "crank" flashes on my laptop, i only have one error and that is the wat. im so confused pls help me, maybe its starting cuz i have stock base map for 720 prims and 1000 secs?

eric.

Last edited by kd86rx7; 10-27-05 at 09:50 PM.
kd86rx7 is offline  
Old 10-27-05, 10:31 PM
  #5  
Rotary Enthusiast
 
10sec rx7's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,307
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
you need to see if the orange light is flashing when cranking, why is the red light flashing, that is a error, check the error logs and if the orange light is flashing
10sec rx7 is offline  
Old 10-27-05, 11:28 PM
  #6  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
red cuz of the wat. dont know how to fix that. ill check to see if the orange light is flashing

eric.
kd86rx7 is offline  
Old 10-28-05, 02:43 AM
  #7  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i dont have an orange one but i got a yellow one flashing

eric.
kd86rx7 is offline  
Old 10-28-05, 06:25 PM
  #8  
Compression Tester Guy
10 Year Member
iTrader: (3)
 
TwistedRotors's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Houston, TX
Posts: 1,010
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Are you sure it's the ignition side? Maybe no fuel?
-John
TwistedRotors is offline  
Old 10-28-05, 09:08 PM
  #9  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i smell fuel in my engine bay and i hear my fuel pump turn on, its pretty loud, maybe too much fuel with 720 prims?

eric.
kd86rx7 is offline  
Old 10-29-05, 07:59 PM
  #10  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i just cranked it to make sure again and i get the amber flashing light. i have ignition input, how do i set my fuel level down a bit to try to start it again?

eric.
kd86rx7 is offline  
Old 10-31-05, 12:42 PM
  #11  
Senior Member
10 Year Member
 
chris_stampe's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Spearfish, SD
Posts: 725
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
there is a master fuel adjustment called MIXtrm or something. That would do it, but you should check to see if you have spark for sure. If you think it might be too rich, you can adjust the crank map.
chris_stampe is offline  
Old 11-02-05, 12:59 AM
  #12  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i cahnged all that and i unplugged the power on the fuel pump while cranking then plugged it back in to stop any flooding and it still doesnt turn over. i dont know wat is wrong. i get a yellow flashing light so the ignition is fine, i hear my fuel pump, imma pull the wiring to check the injector plugs

eric.
kd86rx7 is offline  
Old 11-02-05, 09:26 PM
  #13  
Sharp Claws
iTrader: (30)
 
RotaryEvolution's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Florida
Posts: 5,135
Likes: 0
Received 16 Likes on 15 Posts
yep but you still haven't checked for spark? just because the light is flashing doesn't mean there is spark.
RotaryEvolution is offline  
Old 11-06-05, 04:03 PM
  #14  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
why am i not getting spark? i checked and couldnt find a reason why there is no spark?

eric.
kd86rx7 is offline  
Old 11-06-05, 11:45 PM
  #15  
583 rwhp 1st gen
10 Year Member
iTrader: (1)
 
1sgen's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: texas
Posts: 397
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
if the light on the unit is flashing that means the unit is getting the signal from the cas , now you have to check if the unit is sending signal out to the coils , if yes thenyou need to check power to coils . but if you dont have a signal from unit to coils that means the unit is not functioning right for some reason.
so check output signal from unit to coils
1sgen is offline  
Old 11-07-05, 01:01 PM
  #16  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
imma make sure i have no errors anymore, i have one error and its the water thermosensor and it affects spark and rich/lean. hopefully things will turn out better

eric.
kd86rx7 is offline  
Old 11-07-05, 01:03 PM
  #17  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i took out the plug on the water temp and plugged it into another waterthermo sensor outside the car and i still get the error so im guessing its teh wiring.

eric.
kd86rx7 is offline  
Old 11-11-05, 07:58 PM
  #18  
Rotary Enthusiast
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: milpitas, CA
Posts: 1,133
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
ok im getting no more errors at all, everything is ok, completely changed the wiring, and still no spark, i dont know wats happening, i put the signal on the neg of the coils and then the positive to the battery. car wants to start but it wont cuz of no spark. someone please help me

eric.
kd86rx7 is offline  
Old 11-19-05, 09:12 AM
  #19  
BOOSTED Vert
10 Year Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Miami
Posts: 2,307
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by kd86rx7
ok im getting no more errors at all, everything is ok, completely changed the wiring, and still no spark, i dont know wats happening, i put the signal on the neg of the coils and then the positive to the battery. car wants to start but it wont cuz of no spark. someone please help me

eric.
The only way the car seems like it "wants" to start, is when there is gas and spark present...
MARTIN is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
whinin
Introduce yourself
17
03-30-19 07:53 PM
sherff
Adaptronic Engine Mgmt - AUS
5
09-12-15 12:22 PM
rx7shirley
2nd Generation Specific (1986-1992)
6
09-02-15 02:11 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech microtech wont start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: