Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech ecu reprograming

Old 04-16-09, 01:47 PM
  #1  
D.I.L.U.S.I.
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
full-cruise's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: L-Town pa
Posts: 2,051
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
PA ecu reprograming

hey i was told that these unites would have to get sent back to ausi to get reprogramed if there used on different engines is this true? i could get a LT8 but it was ran on a turbo 4banger. if this is true is there anyplace in the states that can take care of this
full-cruise is offline  
Old 04-16-09, 06:35 PM
  #2  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
You have to send it back to AUS.
I can have it done for you.
PM me for details.
rx72c is offline  
Old 04-16-09, 08:21 PM
  #3  
Senior Member
iTrader: (1)
 
BluRR's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Jamaica
Posts: 462
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
if its like that whats the point of having the config screen that lets you change from 4 cylinder etc?
BluRR is offline  
Old 04-16-09, 11:28 PM
  #4  
D.I.L.U.S.I.
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
full-cruise's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: L-Town pa
Posts: 2,051
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
and what if it was used on a 13bNA could it be used on a 13BT with out sending back?
full-cruise is offline  
Old 04-17-09, 01:35 AM
  #5  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yes it can.
Its not about the amount of cylinders.
Its about the Crank pickup setup.
rx72c is offline  
Old 04-17-09, 10:40 AM
  #6  
D.I.L.U.S.I.
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
full-cruise's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: L-Town pa
Posts: 2,051
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
thanks i ended up picking the lt10s that was used out of a na 13b so im now a Microtech member. rx72c if i send you my setup would you have a startup / brake in map i could use to get her going.?
full-cruise is offline  
Old 04-17-09, 06:42 PM
  #7  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Send me your details via pm.

I should be able to help.
rx72c is offline  
Old 04-18-09, 01:44 AM
  #8  
D.I.L.U.S.I.
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
full-cruise's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: L-Town pa
Posts: 2,051
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
thanks..
full-cruise is offline  
Old 05-08-09, 01:58 PM
  #9  
D.I.L.U.S.I.
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
full-cruise's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: L-Town pa
Posts: 2,051
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
PA

rx72c i put your setup in and she fired rite up but shes running realy phat and loads up then floods out after a 5 minute warm up. i have some other things to check with first but is there anything you think i could try. this is a new rebuild and i added some oil to the first few gallons but that mix mite be a bit to strong. im going to try and lean the mix out more and see what happens
full-cruise is offline  
Old 05-09-09, 05:47 AM
  #10  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
what injectors do you have ?
rx72c is offline  
Old 05-09-09, 11:50 AM
  #11  
D.I.L.U.S.I.
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
full-cruise's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: L-Town pa
Posts: 2,051
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
720/1600
full-cruise is offline  
Old 05-09-09, 05:16 PM
  #12  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
You didnt try and let it idle when its cold did you?

New engine. Keep your foot on the accelerator and make sure it gets warm.
Then start playing with the mixtrm to get it right.

THIS IS A MUST,especially with a new engine.
rx72c is offline  
Old 05-11-09, 11:58 PM
  #13  
D.I.L.U.S.I.
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
full-cruise's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: L-Town pa
Posts: 2,051
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
yea i did this for the first few starts .. now were having a problem with the t2 coil not giving spark. and the engine runs like its only seeing leading or in limp mode with poor rpm climbs. . we had the coils wired up as stated in one of your older post and it fired up with just the L1,L2,T1 coils, changed the coils and the same thing happens. we tried pink-teal/grey with wht-blk/gry and it still fires and runs the same way.. wht is the gry/wht for?
full-cruise is offline  
Old 05-12-09, 06:51 AM
  #14  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
If you have wired it correctly and its not working. Something wrong with the ecu.
I know their was another guy on here who had the same problem, i personally have never had this problem, he may have found a solution to the problem.
rx72c is offline  
Old 05-12-09, 03:08 PM
  #15  
Full Member
5 Year Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: nz
Posts: 115
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
have you tried it in test mode and it fires the plugs? but when you put them back in it wont go, try some new plugs
mattmarrx3 is offline  
Old 05-12-09, 08:54 PM
  #16  
D.I.L.U.S.I.
10 Year Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
full-cruise's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: L-Town pa
Posts: 2,051
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
PA

yea these are on new plugs. what ever is going on its only firing on the L1,L2,T! coils we changed the coils and wiring and its the same everytime. but the crazy thing is, it was running good for a bit then it started this had it run for about 45 minutes came back the next nite to repeat this cycle and this started. i think im just going to over nite it to rx72s to get it straitin out....

can i run test mode and just see if im getting an ark off the blugs?
full-cruise is offline  
Old 07-12-09, 06:24 AM
  #17  
Senior Member
10 Year Member
iTrader: (8)
 
20B3rdgen's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Land O Lakes, FL
Posts: 385
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by rx72c View Post
Yes it can.
Its not about the amount of cylinders.
Its about the Crank pickup setup.
Both the FD3S and FC3S have relucter crank angle senors, so WHY do they need to be sent in for reprogramming when it SHOULD be a matter of just changing a setting in the tuning software and not a hardware modification? While I'm at it, when is Microtech going to let you save your maps to the laptop for offline viewing/modification like they promised 4 years ago?
20B3rdgen is offline  
Old 07-12-09, 07:07 AM
  #18  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Please mate. Do not treat me as if i am microtech.
I sell them. I offer post sale support etc for them. I help people as much as i can. But you cant hold me accountable becasue the people that run microtech are not customer orientated.

The same questions you are asking, i have asked for years, just get ignored.
rx72c is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Erosangel
3rd Generation Specific (1993-2002)
6
09-18-15 10:28 PM
Erosangel
3rd Generation Specific (1993-2002)
5
09-18-15 04:06 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech ecu reprograming


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: