Build Threads
Sponsored by:

s4 na to jdm s5 tII

Old 02-27-12, 10:58 PM
  #26  
LOPEY IDLE
 
sideways-FC's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: carlisile PA
Posts: 680
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
haltech is the way Im going.
sideways-FC is offline  
Old 02-28-12, 12:04 AM
  #27  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by sideways-FC View Post
wow looks good man your black fc looks just like mine they look amazing in black, and I love the engine set up to I wish I could be emerced in my Rx7 projects 24/7. How does the rtek7 work would I have to send my ecu out do that?
go to digitaltuning.com, if your good at soldering you can do it your self. i sent mine in, it only took about a week, they are fast with there work.

Originally Posted by infinite7z View Post
really good thread! im kinda in the same boat. s5 13bt in a s4 na. Im installing a haltech this weekend to get it running.
hopefully ill be gitting a haltech soon
RoToRhEaD722 is offline  
Old 02-28-12, 06:37 PM
  #28  
LOPEY IDLE
 
sideways-FC's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: carlisile PA
Posts: 680
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
how much would it cost to do that to an ecu and what all does it let you do?
sideways-FC is offline  
Old 02-28-12, 08:48 PM
  #29  
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: banning
Posts: 13
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
epic fc kinda reminds me of mine lol
l3thal_S5 is offline  
Old 02-29-12, 12:38 AM
  #30  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
here is a short video i shot today just tryin to get my idle and tps adjusted!

click here= http://flic.kr/p/bzi8cZ

im also looking to sell/trade my four wheeler:
its a 2007 polaris predator 500 4 stroke, its a beast!
looking to get $3500 or maybe some coilovers+wheels or a haltech
ill make a thread for it soon!

RoToRhEaD722 is offline  
Old 02-29-12, 01:21 AM
  #31  
LOPEY IDLE
 
sideways-FC's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: carlisile PA
Posts: 680
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
so you didnt want to port this engine why?
sideways-FC is offline  
Old 02-29-12, 01:41 AM
  #32  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by sideways-FC View Post
so you didnt want to port this engine why?
i wanted to but i didnt want to do my first port job on this engine. as soon as i sell my four wheeler and my mazda 6 im gonna rebuild my white 88 vert. im thinking about a bridge port i wanna hear the brap brap!
im gonna learn how to drift in my black fc so running stock ports will work for now.
RoToRhEaD722 is offline  
Old 02-29-12, 02:28 PM
  #33  
LOPEY IDLE
 
sideways-FC's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: carlisile PA
Posts: 680
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
hell yea stock ports will work great for drifting when its a turbo engine. and thats the main reason I would do a bridge port so I can hear that lopey idle.
sideways-FC is offline  
Old 03-07-12, 01:49 AM
  #34  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
so, i finally get a vacuum reading and decided to depower my steering rack. during the test drive i found out that my cv axle is alll messed up! oh well im in the market for a t2 rear end anyway.





you can never have to many mazdas!!!

RoToRhEaD722 is offline  
Old 03-13-12, 07:12 PM
  #35  
Lever 2000
 
lever2000's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Spokane
Posts: 84
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Man thats sweet!!
lever2000 is offline  
Old 03-24-12, 01:51 PM
  #36  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
small update, i got a new cv axle for cheap and did a little R&R. went for a drive and still heard the loud thud when i let off the clutch and pushed it in. after i crawled under the car again i pushed up on the front of the diff and BINGO. after ordering a new one from racing beat (comp stiff) i found out just how hard this thing is to replace. i still have to finish it up tomorrow but i got some pics and a video to share.

alright this vid is just my loud *** exhaust dumping out of the resinator. now i know corksport gets a bad rap for being to loud but i honestly have to say its starting to grow on me. i just love the sound of a rotary! i havent rev'ed this past 4k cause its still not broken in but i would love to do some drifting with nothin but a down pipe!

http://flic.kr/p/bFAcQM





RoToRhEaD722 is offline  
Old 03-24-12, 07:33 PM
  #37  
LOPEY IDLE
 
sideways-FC's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: carlisile PA
Posts: 680
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
my diff has a clunk or thud when I let off the clutch to I belive its because my diff has to much backlash. I have to build a new diff for it. that sounds awsom even with stock ports I love the sputering and loping the engine makes as it settles back to idle after you rev it its so 2 stroky! brake it in and start destroying rear tires!
sideways-FC is offline  
Old 03-27-12, 02:01 PM
  #38  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
I need parts:
s5 fuel level sending unit
s5 sunroof motor with harness
s5 coupe rear harness (maybe)
BOV (maybe)
s5 tag lights


i still have the s4 fuel level sender and it keeps shorting out my instrument cluster fuse and the car wont idle until i replace it. no big deal i need a walbro 255 anyway.

i have a s5 vert rear harness in my car now and its wierd. i may just strip it down i only need the fuel wires and tail/tag wires but if i can get a coupe harness for the right price ill take it

the blow off valve i got off of ebay doesnt work (go figure) it has crazy heavy springs in it. i took it apart and pulled one of the springs out but i doubt it will work. its a cool twenty dollar paper wieght though or maybe something i can throw at people i dont like (honda owners)

good news for me i put 15.7 miles on the motor yesterday, 10 of those miles i was being followed by a cop, haha. i think we were just going the same way but i didnt want to risk gitting pulled because i dont have insurince yet. i can already tell this thing will blow the doors off my mazda 6s and i havent even taken it over 4k so i am very pleased.

As for the steering rack, mine was a 14.? ratio powersteering rack that i depowered, its really not that bad. just takes some time to get used to it!

i really cant wait to start working on the vert, i wanna put a turbo motor in it but we will see what the damage is when i pull the engine (which has 274,000+ miles and still starts every time) if its nice i may just do a bridge port.





RoToRhEaD722 is offline  
Old 05-02-12, 01:57 PM
  #39  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
well damn...

well, i got 250 miles on my rebuild but have been running into problems. I got a walbro 255 and s5 fuel pump assembly but the s5 assembly wont fit into my tank. ive been trying to ghetto rig the level sensor but it keeps blowing my fuse.

Any ideas to help me with my fuel level sensor will be awesome but im not to worried about it.

I also think i was having the 3500 rpm hesitation(not really sure) but i grounded the hell out of it today and didnt have any trouble. i even did my first burnout today

finally, i got a hks whooshpa and i love it. i like watching people try to figure out where the noise is coming from haha

here is a little video clip, nothing great just a 5th gear pull up to 4500 rpm and a little whooshpa at the end

http://flic.kr/p/bSBPHz







well, im hoping to get some coilovers soon so until then keep eating pistons

RoToRhEaD722 is offline  
Old 05-02-12, 09:26 PM
  #40  
LOPEY IDLE
 
sideways-FC's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: carlisile PA
Posts: 680
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
HAAAAA little rotor monster!!! when is the brake in considered done?
sideways-FC is offline  
Old 05-02-12, 09:43 PM
  #41  
Senior Member
 
jimmydanny's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Norway
Posts: 504
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Now I know why I saved my old broken rotor lol! Gotta talk with my friend so I can get his piston and rod, something I can learn to weld on at least!

Anyways, heavy build, I wish I was as lucky as you and found a (coupe) shell, not a already swapped S4 vert with S5 TII... Already rebuilt it, had it two years, put around 15k on it. Lame, I know!
jimmydanny is offline  
Old 05-02-12, 10:30 PM
  #42  
Junior Member
5 Year Member
iTrader: (10)
 
DdoubleR's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Elliottsburg PA
Posts: 33
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
looks good, makes me wan't to start a Turbo Swap.
DdoubleR is offline  
Old 05-03-12, 12:19 AM
  #43  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by sideways-FC View Post
HAAAAA little rotor monster!!! when is the brake in considered done?
im trying to keep it under 4,000 rpm for 1,500 miles but this car just wants to haul *** lol.
RoToRhEaD722 is offline  
Old 05-04-12, 12:54 PM
  #44  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
my meter fuse keeps blowing and im tired of looking through wiring diagrams! someone tell me whats wrong so i dont have to do anymore work
RoToRhEaD722 is offline  
Old 05-05-12, 01:17 AM
  #45  
LOPEY IDLE
 
sideways-FC's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: carlisile PA
Posts: 680
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
well you said you getto riged the level sender. how did you wire it?
sideways-FC is offline  
Old 05-05-12, 02:39 AM
  #46  
Rotary Revolutionary
10 Year Member
iTrader: (16)
 
sharingan 19's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Jacksonville, Tampa & Tallahassee
Posts: 3,881
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
^^^This.
sharingan 19 is offline  
Old 05-07-12, 01:59 PM
  #47  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
well i just wired the s5 level sensor to the s4 assembly. i tryed to see the the resistance spec were the same but my s4 level sensor just reads OL. now i have it completely disconnected and the fuse is still blowing. im off tomorrow so im going to try and dig through the circuts with my diagrams. i need to stop being lazy!
RoToRhEaD722 is offline  
Old 05-07-12, 03:48 PM
  #48  
LOPEY IDLE
 
sideways-FC's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: carlisile PA
Posts: 680
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
were is that fuse located? I dont have the cover on my fuse block that tells what fuses are what.
sideways-FC is offline  
Old 05-08-12, 01:02 AM
  #49  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
To the right of the 7.5 fuse that kind of sticks up high
RoToRhEaD722 is offline  
Old 05-08-12, 04:33 PM
  #50  
vacuum leak
Thread Starter
iTrader: (5)
 
RoToRhEaD722's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: myrtle beach, SC
Posts: 225
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts


well this is how i started my day! I found a splice and the tape was falling off. i guess it was shorting out on my clutch pedal. before i put my dash back in i let it idle for about 15 min while i wiggle tested all the circuits. then, after i put it all back together i went for a 30 min drive still no blown fuse i hope that was the problem.

im still having a hesitation i think. it only happens when i try to accelerate really fast and it happens between 3200 and 4200 rpm. If i accel slowly to that rpm range it does not do it. im thinking injectors at this point! they have not be cleaned or flow tested yet

i know i need to clean up all those wires lol
RoToRhEaD722 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: