Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech problems under boost?

Old 08-14-06, 06:52 PM
  #1  
I win
10 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: NJ
Posts: 1,874
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
problems under boost?

Hey guys whats up, I have a 1987 TurboII modded all the way out pretty much but a ignition amplifier. My problem is drive the car for 10-20 minutes 3rd gear 2500rpm go for 50% throttle to pass poeple it seems like it gets loaded up, but if its above 3500rpms and you throttle it boost shoots straight to 10psi and has all of its power. If you throttle it 3000rpm or below it just seems to get loaded up like its to much fuel or the plugs arnt firing.
skir2222 is offline  
Old 08-15-06, 08:17 AM
  #2  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,674
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
What are your A/F ratios? Do you have black smoke out of the exhaust.

It does sound like you are adjusted too rich but I don't want to tell you to lean it out without knowing that you can do so safely.
Aaron Cake is offline  
Old 08-15-06, 10:24 AM
  #3  
I win
10 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2004
Location: NJ
Posts: 1,874
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Thats what I was thinking, I just ordered a PFC for my fd and I will be getting a wideband so I will be checking my a/f on the FC I'll datalog it and see if it needs some improvement then I guess i'll order a laptop adapter and tune the a/f's if needed.
skir2222 is offline  
Old 08-17-06, 08:24 AM
  #4  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,674
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
If you have not tuned anything, that's the problem. The base map is just there to get the car started.
Aaron Cake is offline  
Old 08-20-06, 03:42 AM
  #5  
Sharp Claws
iTrader: (30)
 
RotaryEvolution's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Florida
Posts: 5,135
Likes: 0
Received 16 Likes on 15 Posts
likely an issue with standard maps, you can richen up the 15"hg-0"hg range to clear it out or you can tune it out in matrix mode by richening up just the 3000-4000RPM ranges. the issue is that the 15-5"hg range affects idle to an extent and also cruising so it is a compromise between gas mileage or smoothness which can only be tuned out in matrix mode.

i have dealt with the same issue but i preferred to live with it for now since living with it nets over 20MPG highway, i just haven't had the time to set up the laptop and get the car on the dyno to tune it out once and for all.

you could also try increasing the staging values, this may help.

Last edited by RotaryEvolution; 08-20-06 at 03:46 AM.
RotaryEvolution is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rgordon1979
3rd Generation Specific (1993-2002)
39
12-27-17 10:09 AM
sherff
Adaptronic Engine Mgmt - AUS
5
09-12-15 12:22 PM
AXA
Single Turbo RX-7's
8
09-05-15 10:06 AM
gabescanlon
3rd Generation Specific (1993-2002)
7
09-05-15 12:09 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech problems under boost?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: