Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech injectors hooked up wrong?

Old 10-25-03, 07:59 AM
  #1  
Junior Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: australia
Posts: 30
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
injectors hooked up wrong?

hi guys,

i think i may have had my injectors plugs swapped around..not primary and secondary but primary for rotor 1 swapped for primary on rotor 2...and possibly the secondaries where swapped around as well???????????



would this cause any probs????? are primary injectors fired at different timmings to each other
johnopaul is offline  
Old 10-25-03, 09:51 AM
  #2  
Rick James
5 Year Member
 
HIMNI Racing's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Under The Hood In FL
Posts: 631
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Yes, it will make for all kinds of probs. In lower rpms, the car is only using the primarys. If your shootting the pir. through the mani, when they should be in the block....not good. As far as on the #1 rotor, when it should be on the #2 rotor.....I can't say for sure, but it's a good idea to have the right.

Go check the wire colors going to the injectors. Note what colors are going to what injector. Then post it here. Then we will know if they are right or not.
HIMNI Racing is offline  
Old 10-25-03, 11:16 AM
  #3  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Mate definitely will cause problems, re wire all of it mate, save yourself the headache, did you punch your celica on the dyno yet to see if you fixed all your problems.
rx72c is offline  
Old 10-26-03, 03:41 AM
  #4  
Junior Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: australia
Posts: 30
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
sorry for the confusion i didnt have the primary and secondary swapped.

i didnt have the primarys injectors going to the correct rotars..ie on rotor 1 and rotor 2

the secondaries where the same.

and yeah i had the old girl on the dyno again but still had probs.

i later found the wastegate had a stuffed seal on the shaft.

so ill have to try again later
johnopaul is offline  
Old 10-26-03, 08:51 AM
  #5  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I hope all goes well, well i dont know exactly if rotor 1 or rotor 2 make a difference, as long as its all the same, so if your primary rotor 1 is on rotor 2 make sure the secondaries follow the same route.
rx72c is offline  
Old 10-26-03, 06:52 PM
  #6  
Rotary Enthusiast
 
10sec rx7's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,307
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
What ECU is it??

if it is a MTX or later then it will matter as it will fire the injectors at the wrong time,

Dale
10sec rx7 is offline  
Old 10-27-03, 04:07 AM
  #7  
Junior Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: australia
Posts: 30
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
dale,

its a mtx8, thats what had me worried....maybe thats part of the power prob as well

ive double checked it know and fixed it...but ive had the loom of heaps of times and ive never looked which one went where...

so u can bet they were wrong?
johnopaul is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jeff20B
1st Generation Specific (1979-1985)
73
09-16-18 07:16 PM
bryancmatthews
Power FC Forum
0
09-05-15 03:57 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech injectors hooked up wrong?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: