Go Back  RX7Club.com - Mazda RX7 Forum > Tech and Performance > Engine Management Forum > Microtech
Reload this Page >

Microtech Engine not responding to adjustments of Idle map

Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech Engine not responding to adjustments of Idle map

Old 09-23-05, 05:48 AM
  #1  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Sparks, MD
Posts: 70
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Engine not responding to adjustments of Idle map

When I make changes to the Idle map, while the car is idling, nothing happens. I have to make changes to the load map to affect the idle. Is this correct? I have calibrated my TPS.
buzz2 is offline  
Old 09-23-05, 09:55 AM
  #2  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,673
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
Make SURE that the TPS calibration screen is showing the astrisk. That indicates that the Microtech knows it's at zero.
Aaron Cake is offline  
Old 09-23-05, 09:50 PM
  #3  
Fixed the wheelhop
10 Year Member
iTrader: (9)
 
bob13bt's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 486
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
How much have you been changing the settings? 1 or 2 whole points will make a big difference on mine (if a certain range is 1.26 for example, making it 2.26 or 3.26 will do SOMETHING)

Also, are you adjusting the cell that the yellow arrow is pointing to?
bob13bt is offline  
Old 09-25-05, 08:43 PM
  #4  
multipersonality disorder
5 Year Member
 
GUITARJUNKIE28's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: so. cal
Posts: 5,656
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
you may have calibrated the tps, but that doesn't mean it returned to zero... just make sure it says 0% tps on your display
GUITARJUNKIE28 is offline  
Old 09-28-05, 11:58 AM
  #5  
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Sparks, MD
Posts: 70
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
The tps was not calibrated correctly after all. I was changing the wrong value. Once I got this correct I could make changes to the idle. Thanks again for the help.
buzz2 is offline  
Old 10-11-05, 07:57 AM
  #6  
Full Member
5 Year Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: australia
Posts: 178
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Another thing to always look for is the Asterisk on the handset when making an adjustment like this.
The Asterisk will appear when the screen you are in is the one the ECU is looking at.
This will tell you straight away if you are adjusting an active map or not
rxeng is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
trickster
2nd Generation Specific (1986-1992)
20
03-29-18 02:05 PM
smikels
Rtek Forum
4
05-12-16 12:34 AM
alphawolff
1st Generation Specific (1979-1985)
17
11-17-15 05:57 PM
ncds_fc
New Member RX-7 Technical
1
08-15-15 10:06 AM
rkhanso
2nd Generation Specific (1986-1992)
1
08-13-15 11:40 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech Engine not responding to adjustments of Idle map


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: