Sign of bad map sensor? really need some help. - RX7Club.com - Mazda RX7 Forum

Go Back  RX7Club.com - Mazda RX7 Forum > Generation Specific > 3rd Generation Specific (1993-2002)
Reload this Page > Sign of bad map sensor? really need some help.
3rd Generation Specific (1993-2002) 1993-2002 Discussion including performance modifications and Technical Support Sections.
Sponsored by: Elite Rotary Shop

Sign of bad map sensor? really need some help.

Reply

 
 
Old 08-28-03, 08:36 AM
  #1
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: DuBois PA
Posts: 125
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sign of bad map sensor? really need some help.

What are the signs of a bad map? My car is starting to run like crap. It barely idles and stalls evey now and then. The exhaust sounds different also, it kinda pops and sounds like a jet ski. Also if I'm driving and step on the gas it will hesitate really bad until the rpms pick up. It just seems to be running really rich. Could a bad water temp sensor cause this? Any ideas would be help full.
wicked sol is offline  
Reply With Quote
Old 08-28-03, 10:27 AM
  #2
RX-7 Bad Ass
iTrader: (47)
 
DaleClark's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Pensacola, FL
Posts: 9,740
Thanked 13 Times in 13 Posts
When was the last time you changed your plugs?

Dale
DaleClark is offline  
Reply With Quote
Old 08-28-03, 03:49 PM
  #3
Full Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: DuBois PA
Posts: 125
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I think about 8k ago but I'm going to change them out anyway. I just check them and there pretty back.
wicked sol is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-04, 04:29 PM
  #4
Does not drive a WRX!!!
10 Year Member
iTrader: (6)
 
wReX's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: San Antonio
Posts: 1,259
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bump

Anyone have the symptoms of a bad MAP sensor? My car has all the tell tail sign of a disconnected MAP senson vacuum line(poor idle, backfire, smoke) but it is actually connected just fine.

Here is my original thread...
https://www.rx7club.com/3rd-generation-specific-1993-2002-16/almost-no-power-odd-idle-sporadic-370737/
wReX is offline  
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
sen2two
AEM EMS
9
10-23-15 07:51 PM
USDRFTR
Race Parts Only
3
09-13-15 10:30 PM
MattGold
3rd Generation RX-7 (1993-2002) Parts
5
08-24-15 07:58 AM
befarrer
Microtech
3
08-22-15 05:52 PM
Snook
3rd Generation Specific (1993-2002)
12
08-15-15 08:18 AM


Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:45 PM.


All content Copyright 2007 by Internet Brands, Inc.