Horn blows at all times & headlights stay on - RX7Club.com - Mazda RX7 Forum

Go Back  RX7Club.com - Mazda RX7 Forum > Generation Specific > 3rd Generation Specific (1993-2002)
Reload this Page >

Horn blows at all times & headlights stay on

3rd Generation Specific (1993-2002) 1993-2002 Discussion including performance modifications and Technical Support Sections.

Horn blows at all times & headlights stay on

Old 06-15-11, 01:28 AM
  #1  
Rotary Enthusiast
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Ernesto13B's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: California
Posts: 1,114
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Horn blows at all times & headlights stay on

I turned on the car today and let it idle in the driveway, and after about 15 min of idling I hear the horn go BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEP... im totally confused. and I turned the headlights on, and when I tried to turn them off, they stayed on, and even if I removed the keys from the ignition the headlights stay on with the button set to "OFF".

I'm assuming that being that both of the problems started at the same time, that both the headlights and the horn are on the same circuit? Has anybody else ever experienced anything like this before?
Ernesto13B is offline  
Old 06-15-11, 01:46 AM
  #2  
IRP Engine - Complete!
iTrader: (28)
 
Monkman33's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Pasco, Washington
Posts: 3,193
Thanked 8 Times in 7 Posts
factory security going haywire?
Monkman33 is offline  
Old 06-15-11, 02:20 AM
  #3  
Sorry for my english?
iTrader: (14)
 
MuRCieLaGo's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Rimouski (Canada)
Posts: 1,048
Thanked 0 Times in 0 Posts
MuRCieLaGo is offline  
Old 06-15-11, 07:59 AM
  #4  
rotorhead
iTrader: (3)
 
arghx's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: cold
Posts: 15,602
Thanked 46 Times in 46 Posts
definitely sounds like security system
arghx is offline  
Old 06-15-11, 09:54 AM
  #5  
Rock*
iTrader: (2)
 
He's On Toroids's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: NoVA
Posts: 1,191
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
If I remember correctly, when I set the factory alarm off once; The lights would flip up, blink and flip back down repeatedly, the hazards would go, and the horn would pulse as well. It then should shut off as soon as a key is inserted (and turned to unlock) into either of the door key cylinders or the trunk hatch key cylinder. I'd try this first if you haven't. Maybe the security system malfunctioned and you can reset it this way.

Incidentally, the alarm only happens for three minutes then the lights all go out and the horn stops blaring. The starter is still immobilized by the Starter Cut Relay, but everything else should be quiet

If the old key in the door trick doesn't work. I'd find the old multimeter and pull out the wiring diagram. There are a couple of relays that might have gone bad (at the same time? I doubt it but they are easy enough to check). It could also be the computer that is in the driver side footwell (referred in Mazda documents as CPU#2) maybe it has failed in some way?

Good luck, finding wiring ghosts are by far not my favorite thing to do with the car. Just be methodical about it and test the proper function of every part of the circuit. If everything outside the control box is working as it should, replace the control box with a good one and you should be in the clear.
He's On Toroids is offline  
Old 06-16-11, 11:36 AM
  #6  
Rotary Enthusiast
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Ernesto13B's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: California
Posts: 1,114
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I havent tried putting the key in door to try unlocking it yet, I will def give that a shot
Ernesto13B is offline  
Old 06-18-11, 04:02 AM
  #7  
The Overattempter
10 Year Member
iTrader: (3)
 
TitaniumCranium's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Iowa
Posts: 197
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I was having the same issue with my headlights, turns out it was a corroded/faulty headlight relay in the front engine bay relay box, not sure about the horn though.
TitaniumCranium is offline  
Old 06-19-11, 02:46 AM
  #8  
Rotary Enthusiast
5 Year Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Ernesto13B's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: California
Posts: 1,114
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Funny thing, decided to plug in my battery yesterday to start diagnosing the problem, and the horn was not blowing anymore, and the headlights work just fine now? I dont know if the problem was just one of those weird one time things or what, but I cannot get the problem to come back no matter what I do..... I really don't know what to say lol
Ernesto13B is offline  
Old 06-19-11, 04:06 AM
  #9  
Junior Member
5 Year Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Apr 2010
Location: Las Vegas
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I had the same issue and the same result you did. So I figured old wiring and let it go. But it seemed disconnecting the battery and reconnecting it solved the issue.
REDgen3 is offline  
Old 06-20-11, 09:37 AM
  #10  
Rock*
iTrader: (2)
 
He's On Toroids's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: NoVA
Posts: 1,191
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
If you still care, arm your alarm with the window open and then open the door from the inside latch instead of the outer one. This should cause the alarm to fire, and recreate your problem. If so, you will know the issue. If you get nothing or a normal alarm sequence, then at least you know if your alarm is working or not.
He's On Toroids is offline  
Old 06-20-11, 10:36 AM
  #11  
Eats, Sleeps, Dreams Rotary
iTrader: (9)
 
RCCAZ 1's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Phoenix, AZ
Posts: 3,277
Thanked 26 Times in 25 Posts
It's your old girlfriend dicking with you
RCCAZ 1 is offline  
Old 01-16-12, 02:05 AM
  #12  
RE Suikoayanajim
5 Year Member
 
RE.Amemiya.FD3S's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Muscat, OMAN
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
guys, my security alarm system is going crazy, once i plug in the key into the ignition it goes crazy, lights and horn, and even sometimes when i unlock the door!!! and won't stop till i pull the neg battery plug!

How to disable the alarm system? please tell me guys because it's really annoying and i can't start my car

btw, i am not using the OEM key.

Replys are highly appreciate
Thanks
RE.Amemiya.FD3S is offline  
Old 10-15-13, 01:37 PM
  #13  
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2011
Location: pinellas park florida
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
im having the same problem did anybody find the problem?
juanrotores is offline  
Old 10-15-13, 01:40 PM
  #14  
tnn
Spirit-R Fanatic
5 Year Member
iTrader: (3)
 
tnn's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 511
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
pull the horn relay. it's probably got shorted.
tnn is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Queppa
New Member RX-7 Technical
8
09-02-18 10:53 AM
CaptainKRM
2nd Generation Specific (1986-1992)
14
08-26-15 10:52 PM
fastsaab
New Member RX-7 Technical
5
08-19-15 12:42 PM
Rx7_brad
3rd Generation Specific (1993-2002)
0
08-15-15 10:57 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Horn blows at all times & headlights stay on


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.