Rtek v1.8 v1.5 bin maps winols - RX7Club.com - Mazda RX7 Forum



Rtek Forum Discuss the Rtek 2.0 and other Rtek ECU's

Rtek v1.8 v1.5 bin maps winols

Reply
 
 
Old 11-03-15, 08:33 AM
  #1
Full Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2005
Location: LA
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rtek v1.8 v1.5 bin maps winols

Hello, Ive just installed rtek s4 t2 v1.8 with 750cc/min injectors. Trying to get it running properly but I have to lean out up to 50% with the safc so as to not runnung pig rich, and still smelling rich.. Even creating a intake vaccum leak it has a better idle (already removed 50% of fuel). Plugs completely black after running 5mins. No wideband afr meter sorry..

Before installing the rtek v1.8 and injectors it was running great with stock ecu and stock 550's.

I have asked Mike from pocketlogger to verify the chip was v1.8 and he said so. Now going to test the 4x750 refurbished injectors.

Has anyone a bin file from rtek s4 t2 v1.5 to find the fuel maps with winols to removed even more fuel just in case the injectors are bigger than 750? A v1.8 reading could also help to verify it is the same as mine.

Thanks
javi174 is offline  
Reply With Quote
 
Old 11-03-15, 10:18 AM
  #2
Rotary Enthusiast
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Javi
BIN files are copyright Digital Tuning and are not to be shared. That is why I wouldn't send you just the file. There are no fuel "maps" on the chip. It's all calculated in realtime. To modify the fueling you would have to decompile the code.

We have sold a lot of these chips. If you are running pig rich with a 1.8 and 720s then you have another issue. Bad Fuel pressure regulator, leaky injectors, bad temp sensor, improperly calibrated TPS, Injectors aren't actually 720s (it's happened several times).. just to name a few.
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
 
Old 11-03-15, 11:58 AM
  #3
Full Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2005
Location: LA
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks for the reply, everything points towards injector fault, probably overflowing (maybe wrong injectors received). We will got the answer tomorrow, wil update with the results.

Cheers
javi174 is offline  
Reply With Quote
 
Old 11-03-15, 11:59 AM
  #4
Full Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2005
Location: LA
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I keep the chip reading without sharing of course, just trying to learn while solving the problem
javi174 is offline  
Reply With Quote
 
Old 07-02-16, 05:10 PM
  #5
Full Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2005
Location: LA
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just to clarified (sorry for the delay), the problem was the injectors were way bigger than the seller stated.....

Now with RC 750cc/min (720cc/min at 3bar) it runs perfect with T04e hibrid at 1bar of boost, with little water/meth flow

Rtek-wise, just perfect
javi174 is offline  
Reply With Quote
 
Old 07-03-16, 07:53 PM
  #6
Rotary Enthusiast
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2003
Location: ..
Posts: 1,302
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks for the update. Since injectors aren't marked, I've seen it happen quite often that they end up not being what people think/are told.
turbo2ltr is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
OverEzzz
3rd Generation RX-7 (1993-2002) Parts
8
11-04-16 09:59 AM
sweet d
New Member RX-7 Technical
27
11-06-15 11:47 PM
TheRX7Project
1st Generation RX-7 (1979-1985) Parts
0
10-16-15 11:29 AM


Thread Tools
Search this Thread

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:43 PM.


All content Copyright 2007 by Internet Brands, Inc.