Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech wacky idle surge

Old 11-07-06, 02:23 AM
  #1  
Deliciously Sexy Beast
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Funkspectrum's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 4,660
Received 11 Likes on 9 Posts
wacky idle surge

I'm not sure if this is an issue with my microtech or if it's mechanical...

The idle usually holds at about 1k rpms...today it jumped to 1500 and peaked at 2k...
It's freaking me out because the idle isn't droppind to 1k when I hit the clutch.

Maybe stuck primary injectors?
Funkspectrum is offline  
Old 11-07-06, 08:34 AM
  #2  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,674
Likes: 0
Received 24 Likes on 23 Posts
Stuck injectors would drown the car in fuel. You would have no idle, and a trail of fuel out the exhaust (if it even ran).

Check for a vacuum leak, or a stuck throttle cable.
Aaron Cake is offline  
Old 11-07-06, 10:31 AM
  #3  
Deliciously Sexy Beast
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Funkspectrum's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 4,660
Received 11 Likes on 9 Posts
ok...thanks aaron..
Funkspectrum is offline  
Old 11-07-06, 12:13 PM
  #4  
Sharp Claws
iTrader: (30)
 
RotaryEvolution's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Central Florida
Posts: 5,135
Likes: 0
Received 16 Likes on 15 Posts
could be something hanging up on the throttle arm or it's just sticky, try pushing the throttle closed manually and see if it isn't just sticking.
RotaryEvolution is offline  
Old 11-07-06, 12:23 PM
  #5  
FKITALL
10 Year Member
iTrader: (14)
 
The Wankler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Dublin Ca.
Posts: 3,589
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Karack
could be something hanging up on the throttle arm .

I had that problem before.
The Wankler is offline  
Old 11-07-06, 08:34 PM
  #6  
Full Member
5 Year Member
 
rx7theone's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: deltona fl
Posts: 248
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Tps

I Think Your Tps Mite Be A Litle Off.
rx7theone is offline  
Old 11-07-06, 09:06 PM
  #7  
Deliciously Sexy Beast
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Funkspectrum's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 4,660
Received 11 Likes on 9 Posts
meh..it was the nut on the idle adjuster screw. The nut disappeared. I gotta find another one...too bad my other TB is a jspec and has a stripped out screw...
Funkspectrum is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
dona1326cosprings7
1st Generation Specific (1979-1985)
4
10-29-15 06:47 AM
LongDuck
1st Generation Specific (1979-1985)
12
10-07-15 08:12 PM
squirrels
1st Generation Specific (1979-1985)
8
10-02-15 02:13 PM
NLPerformance
1st Generation Specific (1979-1985)
10
10-02-15 07:11 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech wacky idle surge


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: