Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech Stock oil guage not working?

Old 06-11-08, 02:12 PM
  #1  
Full Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2002
Location: michigan
Posts: 86
Received 0 Likes on 0 Posts
Stock oil guage not working?

Ok so all my other gauges work but the oil one. I have a 88 2nd gen. I put a new sending unit in and wired it up with the right wire (just a single wire right?) So now when i turn the key to on the oil needle goes all the way up as far as it can go.. then when started it goes down past zero. Now when i disconnect the wire the needle doesn't move. I know i have preasure because i tested it mechanically. Is there a ground wire for this or what am i missing here people thanks.
Jeremy Griffith is offline  
Old 06-11-08, 06:39 PM
  #2  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i have seen this happen a few times and never really figured it out. i put it down to the wrong sender unit or bad dash.
rx72c is offline  
Old 06-11-08, 07:47 PM
  #3  
87 SE WITH S5 T2 SWAP
iTrader: (11)
 
joeylyrech's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: allentown pa
Posts: 2,070
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
there is a small resistor(black small box)atached to the clutch slave cilinder that if is conected to the wrong plug your our oil guage will do that(it happens to me)mine was plug in to the wrong conector and the guage went crazy,now that i builded a driver side harness from scratch and got rid off all the stock stuff(including that weird resistor box filter whatever)the guage works fine
joeylyrech is offline  
Old 06-12-08, 04:20 PM
  #4  
Full Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2002
Location: michigan
Posts: 86
Received 0 Likes on 0 Posts
Are you talking about the black box in the rubber boot that is bolted to the driver side of the engine bay? If so i never touched that box when wiring up the micro. And it worked fine before i started. Any other ideas guys. Thanks
Jeremy Griffith is offline  
Old 05-05-09, 12:08 AM
  #5  
D.I.L.U.S.I.
10 Year Member
iTrader: (5)
 
full-cruise's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: L-Town pa
Posts: 2,051
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
i also need to know how to get this running again.
full-cruise is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
trickster
2nd Generation Specific (1986-1992)
20
03-29-18 02:05 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech Stock oil guage not working?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: