Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech Car flooded, now no power to ECU?

Old 11-29-09, 06:48 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: 352
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
FL Car flooded, now no power to ECU?

I have checked every wire and connection in my engine bay, changed my fuse block and fuses, RECHARGED my optima yellow top, went under my dash to look for loose connections, I AM STUCK!

I started my car the other night, walked inside to let it warm up, came back out and the car had stalled. I turned off my fuel pump because it had been running for about 10mins without the car being on. I came back to try and start the car, and it was flooded. I deflooded the car using the unplug the egi trick, and the car would constantly backfire while trying to start. So I gave it an hour to sit, came back out to try and start it and.....BACKFIRE....*blip* (battery died, no power to anything).

So i pushed the car in the garage and let it sit for 2days before i could get to it.I I found that my 80amp main fuse was blown,so i got a 100amp fuse block from a friend and changed all of the other fuses in the car. INCLUDING the microtech fuse(10a i believe). The battery is now at 100/100 on the charger, and keeps charge. The car will crank and turn over, and it sounds STRONG. The car however will not start due to my ecu not coming on. My fuel pump is running along with EVERYTHING else. Anyone have ANY advice why to my ecu has no power? as in, no lights coming on whatsoever on the ecu.

The ecu is a microtech lt8s ecu

here is my mods list. THE CAR RAN PERFECT BEFORE THIS HAPPENED!

Street ported S4 motor w/ S5 internals and S5 housings, 3" turbo back exhaust,
Turbonetics 60-1, HKS log manifold, HKS Standard Wastegate, CorkSport Oil Cooler Lines, Turbonetics blow off valve, HKS filter, NPR FMIC, Greddy compression tube, Full Autometer guages, 720cc primary / 1600cc secondary injectors, Walbro fuel pump,Aeromotive FPR,Magnacore 10mm wires,MMR Solid Drivetrain mounts, Turbonetics MBC, BDC throttle body, pivot turbo timer,3 MSD 6A ignition boxes, all emissions systems/ac/ps removed.



CAR NEVER HAD A PROBLEM BEFORE THIS. IT WAS DAILY DRIVEN, AND HAD A CONSTANT 14LBS OF BOOST IF I GOT ON IT. Maybe I just shorted the ecu???
Captain Fap'n is offline  
Old 11-30-09, 04:54 AM
  #2  
Rotary Freak
iTrader: (8)
 
rx72c's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Australia
Posts: 2,608
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ok microtech is very simple.

Disconnect the ECU.

Get a Multimeter and check that you have 12v+ all the time on the red wire.

Check that you have 12v+ on ignition(reds) on the Pink wire

Check that the 2 brown wires are continious to earth. Do this from the main plug that goes to the ecu.
If all above 3 checkout and ecu is not switching on. You have fried it.
rx72c is offline  
Old 11-30-09, 05:13 AM
  #3  
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Australia
Posts: 8
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
My 7 burnt out the immobilizer a couple weeks ago. If u have one that cuts ignition and no other systems on the ignition circuit are working then that may be your problem.

Electrical problems are easy to diagnose -you just follow the power till you find the break. Also don't be scared to open up your ecu to check the circuit boards for opens.
20TOR is offline  
Old 11-30-09, 06:53 PM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: 352
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Awesome feed back. Thanks everyone! I will update the thread when I get a chance to take a look this weekend.
Captain Fap'n is offline  
Old 12-01-09, 06:27 PM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: 352
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
okay i have the multimeter. it's a crafstman 82141. http://s.sears.com/is/image/Sears/03...sm=0.9,0.5,0,0

i have no idea what to do with this thing, I've NEVER used one before. Any advice?
Captain Fap'n is offline  
Old 12-01-09, 07:03 PM
  #6  
spending too much money..
10 Year Member
iTrader: (2)
 
hondahater's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: louisiana
Posts: 10,117
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
lol quit joking around.
hondahater is offline  
Old 12-01-09, 09:08 PM
  #7  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Location: 352
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
lollerz
Captain Fap'n is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
82streetracer
Haltech Forum
11
03-11-19 05:34 PM
trickster
2nd Generation Specific (1986-1992)
20
03-29-18 02:05 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech Car flooded, now no power to ECU?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: