Microtech Area is for discussing Microtech systems

Microtech Air sensor issues!

Old 09-25-06, 06:52 AM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2006
Location: brisbane QLD
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Air sensor issues!

For some reason my air temp sensor started flicking differant temps... from 25deg to -15 back to 30deg and back and forth etc... some times the microtech reads error on the screen and sometimes not. i got another air temp sensor and installed it. now the air temp says -00deg, which is no reading and it says error on the error check. i swapped it back to the original sensor and now that doesn't even give a reading. it now says -00deg aswell. Any ideas? i might put a multimeter on the plug to tell me if its the plug or the sensor? anyone had similar problems??
mrdavies83 is offline  
Old 09-25-06, 08:04 AM
  #2  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,671
Likes: 0
Received 23 Likes on 22 Posts
Probably the harness plug. You can try contact cleaner and dielectric grease to clean it up, but there's almost no point when you can just easily replace it. Mazda chose a really weird plug for the 2nd gens (assuming that's what you are referring to) that corrodes like crazy...
Aaron Cake is offline  
Old 09-27-06, 11:19 PM
  #3  
20BFD
10 Year Member
 
black93RX7's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Winnipeg
Posts: 506
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Also having a air temp sensor problem, its reading 90C when the car is off and had not been run.

Started it for the first time tonight, initially it was 90C then went to 94C after 5min of idling.

It only about 15C here today.

Either bad wiring or bad sensor?
black93RX7 is offline  
Old 09-28-06, 01:02 PM
  #4  
Engine, Not Motor
iTrader: (1)
 
Aaron Cake's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 29,671
Likes: 0
Received 23 Likes on 22 Posts
Probably a bad sensor.

I'm starting to think that more and more FCs are showing up with bad air temp sensors...I've seen 3 or 4 in the last month, including mine.
Aaron Cake is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Queppa
New Member RX-7 Technical
8
09-02-18 09:53 AM
stickmantijuana
Microtech
30
04-23-16 06:37 PM
LunchboxSA22
2nd Generation Specific (1986-1992)
37
10-26-15 10:53 AM
2nd Generation Specific (1986-1992)
10
08-23-15 09:06 PM
befarrer
Microtech
3
08-22-15 05:52 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Microtech Air sensor issues!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: