RX7Club.com


Go Back   RX7Club.com > Tech and Performance > Engine Management Forum > Haltech Forum
Register Forgot Password?

Welcome to RX7Club.com!
Welcome to RX7Club.com,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join RX7Club.com today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-27-07, 05:08 PM   #1
tom port.. AKA streetport
5 Year Member
 
88rxn/a's Avatar
 
Trader Score: (6)

Join Date: Jan 2005
Location: ludlow, pa
Posts: 4,659
Send a message via AIM to 88rxn/a Send a message via Yahoo to 88rxn/a
how i used DOS on wondows XP

http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=2502
after getting E6k to work in the DOSbox itself.
press:
ALT and ENTER at the same time for full screen.....
so if you have an E6K try this and see if it works, it did for me!!!!
now all i have to do is click on DOSbox, enter the name of the program and BAM...E6K anyone??
if you have trouble, feel free to ask!!!
it took me a little while to figure it out but it works great now!!
plus there is alot of info on that forum to help speed up the DOS or pretty much whatever you want to do!!

sorry for messing up the title!!
__________________
87 TII turbonetics 62-1,E6K, fresh streetport (built by viperkiller7),lots of fuel and gauges, and new paint
email: tport4444@yahoo.com
MYFEEDBACK

http://img107.imageshack.us/img107/834/dsc00813ao5.jpg

Last edited by 88rxn/a; 06-27-07 at 05:09 PM. Reason: WINDOWS XP
88rxn/a is offline   Reply With Quote
Old 06-27-07, 09:36 PM   #2
tom port.. AKA streetport
5 Year Member
 
88rxn/a's Avatar
 
Trader Score: (6)

Join Date: Jan 2005
Location: ludlow, pa
Posts: 4,659
Send a message via AIM to 88rxn/a Send a message via Yahoo to 88rxn/a
before i forget:

download the WINDOWS DOSbox Win 32 installer found here:
http://dosbox.sourceforge.net/download.php?main=1

after downloading this and following the site's instructions (link is given in previous post) youll notice that it still wont connect to the haltech???

the DOSbox program you just downloaded doesnt connect with the serial port


heres the fix:

open the DOSbox-0.70 and you will see DOSbox.conf

this will open in notepad (what you want).

scroll down untill you find


[serial]
serial1=dummy
serial2=dummy
serial3=disabled
serial4=disabled


simply change serial1 from:

dummy

to


directserial realport:com1

just copy and paste this then save the settings and try and reconnect.
__________________
87 TII turbonetics 62-1,E6K, fresh streetport (built by viperkiller7),lots of fuel and gauges, and new paint
email: tport4444@yahoo.com
MYFEEDBACK

http://img107.imageshack.us/img107/834/dsc00813ao5.jpg

Last edited by 88rxn/a; 06-27-07 at 09:42 PM.
88rxn/a is offline   Reply With Quote
Old 07-02-07, 02:18 AM   #3
Spinner
 
Trader Score: (0)

Join Date: Jun 2006
Location: hawaii
Posts: 229
i used an ibm thinkpad with windows xp. i downloaded the dosbox 0.70 with win32 installer. i downloaded the e6k software off the haltech site and ran the haltech in the dosbox and it still doesnt connect online, only offline mode.
808nismo is offline   Reply With Quote
Old 07-02-07, 09:07 AM   #4
tom port.. AKA streetport
5 Year Member
 
88rxn/a's Avatar
 
Trader Score: (6)

Join Date: Jan 2005
Location: ludlow, pa
Posts: 4,659
Send a message via AIM to 88rxn/a Send a message via Yahoo to 88rxn/a
did you go into DOSbox.conf and change the serial port??
__________________
87 TII turbonetics 62-1,E6K, fresh streetport (built by viperkiller7),lots of fuel and gauges, and new paint
email: tport4444@yahoo.com
MYFEEDBACK

http://img107.imageshack.us/img107/834/dsc00813ao5.jpg
88rxn/a is offline   Reply With Quote
Old 07-03-07, 12:00 AM   #5
Spinner
 
Trader Score: (0)

Join Date: Jun 2006
Location: hawaii
Posts: 229
yes. i did what it says in your post. im using a keyspan 9 pin to usb adapter. i dont know if thats the problem.
808nismo is offline   Reply With Quote
Old 07-03-07, 08:42 AM   #6
tom port.. AKA streetport
5 Year Member
 
88rxn/a's Avatar
 
Trader Score: (6)

Join Date: Jan 2005
Location: ludlow, pa
Posts: 4,659
Send a message via AIM to 88rxn/a Send a message via Yahoo to 88rxn/a
okay,
try

realport:COM5
i believe thats for USB/serial converters.
__________________
87 TII turbonetics 62-1,E6K, fresh streetport (built by viperkiller7),lots of fuel and gauges, and new paint
email: tport4444@yahoo.com
MYFEEDBACK

http://img107.imageshack.us/img107/834/dsc00813ao5.jpg
88rxn/a is offline   Reply With Quote
Old 07-04-07, 07:30 PM   #7
Spinner
 
Trader Score: (0)

Join Date: Jun 2006
Location: hawaii
Posts: 229
ok will try. thanks
808nismo is offline   Reply With Quote
Old 07-05-07, 10:15 PM   #8
Spinner
 
Trader Score: (0)

Join Date: Jun 2006
Location: hawaii
Posts: 229
still no connection...i tried a different labtop( dell inspiron, windows xp) i opened the e6k program in dos. try to connect and it says reconnect or sometimes it just stays at loading screen and doesnt load. on the dos status window where it says whats happening, it says unable to opened com port1. com port 1 does not exist. also it says error opening e6k/e6kv634software/lpt1. i am lost..
808nismo is offline   Reply With Quote
Old 07-05-07, 11:30 PM   #9
tom port.. AKA streetport
5 Year Member
 
88rxn/a's Avatar
 
Trader Score: (6)

Join Date: Jan 2005
Location: ludlow, pa
Posts: 4,659
Send a message via AIM to 88rxn/a Send a message via Yahoo to 88rxn/a
hmmmm, did you read the "read me" that was downloaded with the DOS?
did you go over all the i linked in my first post?
__________________
87 TII turbonetics 62-1,E6K, fresh streetport (built by viperkiller7),lots of fuel and gauges, and new paint
email: tport4444@yahoo.com
MYFEEDBACK

http://img107.imageshack.us/img107/834/dsc00813ao5.jpg
88rxn/a is offline   Reply With Quote
Old 07-06-07, 11:58 PM   #10
Spinner
 
Trader Score: (0)

Join Date: Jun 2006
Location: hawaii
Posts: 229
yeah i did all of that. it took a while to understand how to open up e6k in dosbox. could it be the labtop is too new? the only problem i have is connecting to ecu.
808nismo is offline   Reply With Quote
Old 07-07-07, 09:32 AM   #11
tom port.. AKA streetport
5 Year Member
 
88rxn/a's Avatar
 
Trader Score: (6)

Join Date: Jan 2005
Location: ludlow, pa
Posts: 4,659
Send a message via AIM to 88rxn/a Send a message via Yahoo to 88rxn/a
i had a little toruble connecting also.
here is where i found to change the COM port
http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=11431

after reading it, they say to try


serial1=directserial realport:com1 startbps:1200 parity:e bytesize:8 stopbits:1 irq:4

i dont know if it will work but i guess its worth a shot?
__________________
87 TII turbonetics 62-1,E6K, fresh streetport (built by viperkiller7),lots of fuel and gauges, and new paint
email: tport4444@yahoo.com
MYFEEDBACK

http://img107.imageshack.us/img107/834/dsc00813ao5.jpg
88rxn/a is offline   Reply With Quote
Old 07-07-07, 11:07 PM   #12
Spinner
 
Trader Score: (0)

Join Date: Jun 2006
Location: hawaii
Posts: 229
i finally got connected. my usb ports are com7,8,9. im hooked up to com9. so i typed in com9 instead of com1 or 5 and it connected but it says to install a later software.. why does it say that? is there a later software for e6k? i have e6kv634 software running now.
808nismo is offline   Reply With Quote
Old 07-08-07, 12:06 AM   #13
tom port.. AKA streetport
5 Year Member
 
88rxn/a's Avatar
 
Trader Score: (6)

Join Date: Jan 2005
Location: ludlow, pa
Posts: 4,659
Send a message via AIM to 88rxn/a Send a message via Yahoo to 88rxn/a
great!!
ince oyufigure it out its nice to have!
not sure about the software issue?
thats the one im using also (e6kv634).
__________________
87 TII turbonetics 62-1,E6K, fresh streetport (built by viperkiller7),lots of fuel and gauges, and new paint
email: tport4444@yahoo.com
MYFEEDBACK

http://img107.imageshack.us/img107/834/dsc00813ao5.jpg
88rxn/a is offline   Reply With Quote
Old 07-08-07, 12:45 AM   #14
Spinner
 
Trader Score: (0)

Join Date: Jun 2006
Location: hawaii
Posts: 229
well in the dosbox status window it says that the program failed to open correctly.
808nismo is offline   Reply With Quote
Old 07-18-07, 08:30 PM   #15
Rotorite
 
Trader Score: (0)

Join Date: Mar 2005
Location: Quebec, Canada
Posts: 70
Dont know what Im doing wrong... Its says unable to change to E6Kv634.

http://www.putfile.com/pic.php?img=6034355
__________________
Objects in mirror appear to be losing.
Rx7phil is offline   Reply With Quote
Old 07-18-07, 08:30 PM
RX7Club
Mazda RX7




Paid Advertisement


 
 
 
Reply

Tags
1200, connect, directserial, dosbox, download, e6k, ecu, inspiron, laptop, newest, realport, realportcom1, serial1directserial, software, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Join Honda-Tech.com

All times are GMT -5. The time now is 05:21 AM.
All content Copyright 2007 by Internet Brands, Inc.

Contacts